Έχετε κουράγιο να αντιστραφεί το κλίμα;

Ο Μιχάλης Μαχαίρας διερωτάται κατά πόσο η ομάδα του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα και τα αποθέματα ψυχολογίας εν μέσω ατυχιών, διαφορετικών «Τζήλων» κάθε Κυριακής και αστοχίας (λόγω έλλειψης ποιοτικού φορ), να διεκδικήσει πρωτάθλημα και ευρωπαϊκή πρόκριση σε ειδικών συνθηκών ματς, επί της Μίλαν.


Του Μιχάλη Μαχαίρα…

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «ηττήθηκε» με αντίπαλο την Ξάνθη, με το τελικό σκορ 1-1 να είναι το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα, για τους ερυθρόλευκους. Όχι, δεν έχει γίνει λάθος στο ρήμα «ηττήθηκε», αντί ισοφάρισε. Το αποτέλεσμα αυτό, με τον τρόπο που ήρθε και την απόδοση της ομάδας (καλώς ή κακώς 17 τελικές), μόνο …χαμένο αποτέλεσμα μπορεί να θεωρείται το 1-1 για την ομάδα μας.

Είδαμε έναν Ολυμπιακό, ο οποίος στα πρώτα λεπτά είχε την ΚΑΘΟΛΙΚΗ πρωτοβουλία κινήσεων, τον Ναουέλ να γίνεται βορά της ατυχίας του Θρύλου, και τον ίδιο να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού (με πιθανότητες να λείπει κι από την αναμέτρηση της Πέμπτης). Δεν έφτανε αυτό, δεν έφτανε η ατυχία, δεν έφτανε η έλλειψη σίγουρου γκολ, από τους ερυθρόλευκους παίκτες, ήρθε και η «εγκληματική» διαιτησία του Τζήλου. Στο 41’ δεν είχε ΠΑΣΙΦΑΝΕΣΤΑΤΗ παράβαση πέναλτι, όχι σε έναν, αλλά σε δύο ξεχωριστούς παίκτες του Ολυμπιακού, για να καταλάβουν και οι πλέον ανίδεοι, ότι για να πάρει το οφθαλμοφανές σφύριγμα φέτος η ομάδα του Πειραιά, θα πρέπει να ματώσει. Όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά. Άρα, λογικό το ότι ο Τζήλος είπε «παίζεται», διότι μόνο φανέλες τραβούσαν οι παίκτες της Ξάνθης, δε «μάτωσαν» κάποιον αθλητή μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας κόντρα στη ροή του ματς, δέχτηκε ένα αυτογκόλ για bloopers βίντεο, με τον Βούκοβιτς να θέλει να διώξει, αλλά να …σκοράρει για τον αντίπαλο. Βέβαια, εξιλεώθηκε ύστερα, ισοφαρίζοντας τον αγώνα! Όμως, ο αληθινός MVP, ο διεθνής διαιτητής (πώς προέκυψε το διεθνής άραγε) Τζήλος, συνέχισε την δουλειά και την σφαγή, κατά της ομάδας μας, όταν σε πολλές στιγμές γυρνούσε πίσω τη φάση, υπέρ της Ξάνθης φυσικά, στην ανύπαρκτη αποβολή του Ποντένσε, και φυσικά, επειδή κανείς μας δεν χόρτασε «εξυγίανση», τη φάση του 91’, με τον ρεφ να δείχνει τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Αυτό που συμβαίνει φέτος, δεν το βλέπουμε μονάχα στα Πηγάδια. Κάθε Κυριακή τα ίδια παρατηρούμε, πλέον είναι σίγουρο πως το πρωτάθλημα το θέλουν να σταλθεί αλλού. Το θέμα είναι πλέον, σχετικά με την επόμενη μέρα στο λιμάνι και τον τρόπο διαχείρισης αυτής. Πλέον, όλοι οφείλουν να κοιτάξουν την Μίλαν και το επερχόμενο ματς της Πέμπτης. Διότι με αποκλεισμό, και οι «λογικοί» που καταλαβαίνουν τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, καθώς και τις ειδικές συνθήκες πρόκρισης του ΟΣΦΠ, θα ξεσπάσουν κατά του συνόλου του Μαρτίνς. Και τότε θα έχουμε άλλες καταστάσεις…

Σίγουρα, μια νίκη επί της ιταλικής ομάδας, με το σκορ που χρειαζόμαστε (2-0, 3-1) θα τονώσει αρκετά τον πληγωμένο εγωισμό του Θρύλου, χαρίζοντας και ψυχολογική συνέχεια για το παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ας μην κρυβόμαστε, οι ελπίδες, με τις συνθήκες στην ελληνική πραγματικότητα είναι ελάχιστες για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως, σίγουρα κανείς δεν πρέπει να τα παρατήσει. Το χρωστάνε κυρίως στους εαυτούς τους και στον ΛΑΟ του Θρύλου, που τους ακολουθεί πάντα και τους στηρίζει. Κανείς μας δεν χάρηκε στο 1-0 της Ξάνθης, αντιθέτως και με τους παίκτες του ΟΣΦΠ τα βάλαμε, που δεν τα …βάζουν εκεί που πρέπει.

Η Διοίκηση οφείλει να προστατεύσει την ομάδα φέρνοντας παίκτη ΓΚΟΛΤΖΗ. Το φωνάζουν ΟΛΟΙ. Και απ’ όσο μπορώ να γνωρίζω, αυτό θα γίνει. Και αποχωρήσεις θα έχουμε και καινούργιες προσθήκες. Αλλά οφείλουμε να προστατευτούμε και παρασκηνιακά. Γίνεται παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να «πιάνεται κορόιδο». Ας σταματήσει αυτό το σκηνικό, ή ας γίνει προσπάθεια να εξαλειφθεί σε βάθος χρόνου. Κι ας πάει ο τίτλος εκεί που το θέλουν. Δε θα σας περάσει όμως…μπορεί για φέτος, αλλά ο κόσμος του Θρύλου ΓΝΩΡΙΖΕΙ ήδη αρκετά!

Διάβασε επίσης