Γιατί ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανανέωσε το συμβόλαιο του Μαρτίνς και ποιο το κέρδος για τον Ολυμπιακό από αυτή τη κίνηση, σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο. Γράφει ο Κώστας Σαμοθράκης...

Ούτε απρόσμενο ήταν, ούτε και προκάλεσε αίσθηση η είδηση για την ανανέωση της συνεργασίας του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Μαρτίνς. Άλλωστε ο Βαγγέλης Μαρινάκης  και ο Πορτογάλος είχαν δώσει τα χέρια εδώ και αρκετό καιρό, μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν και αφού είχαν δείξει και οι δυο τις προθέσεις τους και το πόση μεγάλη επιθυμία είχαν για να συνεχίσουν μαζί και για τα δυο επόμενα χρόνια.

Πριν αναφερθούμε γιατί ο Μαρτίνς πήρε αυτή την απόφαση να συνεχίσει την δουλειά που ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, θα αναλύσουμε (για όσους έχουν τις αμφιβολίες και τις ενστάσεις τους) τι είναι αυτό που οδήγησε την διοίκηση στη συνέχεια της συνεργασίας.

Πρωτοβουλία Μαρινάκη…

Πρώτο και πιο βασικό ότι στον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν αρέσει να αλλάζει προπονητές «σαν τα πουκάμισα», κάτι που βλέπαμε τα παλαιότερα χρόνια. Έχει πιάσει το νόημα και τι είναι το σωστό για να έχει μέλλον η ομάδα και να πετύχει τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στον Ολυμπιακό έχουν μπει οι βάσεις εδώ και τέσσερα χρόνια και θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξει προπονητή και «να αρχίσουμε πάλι από την αρχή», όπως ακούστηκε. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση από αυτή, το ερχόμενο καλοκαίρι θα έπρεπε να γίνουν και πάλι μεγάλες αλλαγές με ένα νέον προπονητή, να έρθουν και άλλοι παίκτες και να ξεκινήσει ένας άλλος σχεδιασμός. Και αυτό μόνο καλό δεν θα ήταν για τον Ολυμπιακό.

Ο Μαρτίνς τους ξέρει και τον ξέρουν, έχει μια φιλοσοφία που αρέσει στην διοίκηση και φιλοδοξίες για να φτάσει ψηλά με την ομάδα. Και είναι από αυτούς που πιστεύουν ότι δεν αρκεί ένα πρωτάθλημα, αλλά μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Και όλα είναι υπέρ του Πορτογάλου για να τα καταφέρει από τη στιγμή μάλιστα που έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης όλα αυτά τα χρόνια.

Η καλύτερη… μεταγραφή

Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του κάποια στιγμή να πάει σε ένα πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, αλλά και ξέρει πολύ καλά ότι και η ώρα δεν είναι ακόμα, αλλά και δεν σημαίνει ότι αν το κάνει αυτό θα καταφέρει να ανέβει επίπεδο και να έχει επιτυχίες. Και ο Σίλβα ήταν καλός προπονητής, όμως έφυγε από τον Ολυμπιακό για την Αγγλία και που είναι τώρα;  Όλα είναι σχετικά, αλλά ο Μαρτίνς μάλλον είναι πιο ρεαλιστής και πιο προσγειωμένος στην πραγματικότητα.

Προφανώς και δεν βάζει τα χρήματα πάνω από την σιγουριά που του δίνει ο Ολυμπιακός, όπως και το σίγουρο είναι ότι πήρε ένα καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που είχε μέχρι τώρα σαν ανταμοιβή για τα όσα έχει πετύχει στα τέσσερα χρόνια που είναι στην ομάδα.

Δεν θέλει και πολύ ανάλυση η απόφαση για την συνέχεια  της συνεργασίας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Πορτογάλο. Από την στιγμή που και ο δυο είναι ευχαριστημένοι γιατί να ρισκάρουν και ψαχτούν αλλού…..

Δεν ξέρουμε αν στο μέλλον υπάρχει άλλος προπονητής με τόση μεγάλη θητεία στον Ολυμπιακό, αλλά ο Μαρτίνς έσπασε όλα τα ρεκόρ και έχει μπροστά του μια ακόμα μεγάλη πρόκληση για να φτιάξει μια ομάδα που θα προσφέρει θέαμα και θα έχει μεγαλύτερους στόχους.

Για να το πούμε καλύτερα, ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη «μεταγραφή» με την απόφαση της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Μαρτίνς.

Υ.Γ: Το τελευταίο θέμα που παρουσιάσαμε από χθες, «καλά το κάνει ο Μαρτίνς» προφανώς και δεν ήταν τυχαίο. Ήταν ένα μήνυμα για ποιον το κατάλαβε….

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24