Πολλά και σημαντικά τα ερωτήματα για την στάση του Ιωάννη Παπαπέτρου. Η απόφαση του να εγκαταλείψει τον Ολυμπιακό δείχνουν ότι όλα όσα δήλωνε και έκανε ήταν άστοχα αφού και τον ρόλο του στην ομάδα ήξερε μετά την επαφή που είχε με τον Μπλάτ αλλά και τα χρήματα που του πρόσφεραν ήταν πάρα πολύ καλά (2,1 εκατομμύρια συν την εφορία).

Η διαφαινόμενη μετακίνηση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό δεν είναι η πρώτη όπως δεν θα είναι και η τελευταία στο πάρε δώσε μεταξύ των αιωνίων. Τα κριτήρια για κάθε αθλητή είναι πολλά και σχετικά. Τα κριτήρια των φιλάθλων από την  πλευρά τους και αυτά σεβαστά. Άλλοι θα κάνουν απλά κριτική άλλοι θα το δουν χαλαρά και άλλοι θα φανατιστούν ακόμα περισσότερο θα μιλήσουν για προδότες και αγνώμονες και άλλα πολλά. Φυσικά η κάθε περίπτωση μετακίνησης μεταξύ ΟΑΚΑ και ΣΕΦ είναι ξεχωριστή. Όλες έχουν την δική τους ιστορία και την δική τους δικαιολογία από την πλευρά του αθλητή που παίρνει τόσο δύσκολες αποφάσεις να αλλάξει στρατόπεδο.

Αν πάρουμε την ιστορία να την ξεδιπλώσουμε προς τα πίσω θα ξεκινούσαμε με τον Ζάρκο και θα φτάναμε στο σήμερα δίνοντας ο καθένας μας όποια εξήγηση θέλαμε για κάθε περίπτωση. Όμως αν κυριολεκτικά  φτάσουμε στο τώρα θα δούμε όλες τις ιδιαιτερότητες και τις διαφορές από το παρελθόν μέχρι το σήμερα. Στο σήμερα ίσως θα έπρεπε να βάλουμε και το πέρυσι εκεί που Ολυμπιακός κράτησε τον Μάντζαρη παρά τις προσπάθειες του «Αγίου ανθρώπου» Δημήτρη Γιαννακόπουλου να τον αποκτήσει με νύχια και με δόντια μόνο και μόνο να μην ηττηθεί επικοινωνιακά. Εκεί λοιπόν ο Μάντζαρης  είπε όχι στον ανταγωνιστεί έμεινε στον Ολυμπιακό παρά τα όσα είχαν ακουστεί και γραφτεί γι αυτόν από το στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι συγκεκριμένων ανθρώπων. Αντίθετα ο Λοτζέσκι που ήταν πληρωμένος μέχρι το φινάλε της περιόδου και παρά το ότι ήταν απόλυτα καλά στην σειρά των τελικών και δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό φόρεσε τα Πράσινα και φέτος σαν στημένη λεμονόκουπα τον χαιρέτισαν! Θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα πάρα πολλά παραδείγματα που όμως δεν έχουν καμία σχέση με την συμπεριφορά και την στάση του Ιωάννη….

Αρχικά ο Παπαπέτρου αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό σε μια περίοδο που ουσιαστικά ήταν πολύ δύσκολη και παρ όλα αυτά οι Αγγελόπουλοι του έδωσαν πάρα πολλά χρήματα για την ηλικία του και την δυναμική του εκείνη την εποχή. Παράλληλα μέσα από τον Ολυμπιακό αναδείχτηκε έχτισε το όνομα του ανέβασε το κασέ του και ουσιαστικά έγινε γνωστός φυσικά και με την αξία του σε όλο τον κόσμο. Φτάνοντας στο τώρα ο Ιωάννης δεν είχε την ευθιξία και το φιλότιμο από την πρώτη μέρα να πει ο ίδιος κατάματα στους Αγγελόπουλος «κύριοι σας ευχαριστώ αλλά έχω επιλέξει άλλη ομάδα».  Δεν πιστεύω να έπεισε κανένα σας ότι δεν τον ενδιέφερε το οικονομικό και το μόνο που τον απασχολούσε ήταν ο ρόλος στην ομάδα;

Όταν σε ενδιαφέρει ο ρόλος σου στην ομάδα και ο χρόνος συμμετοχής δεν στέλνεις τον μάνατζερ σου στο πρώτο ραντεβού! Πας ο ίδιος και αφού έχεις μιλήσει με τον Μπλάτ λες δεν είμαι ικανοποιημένος και δεν κάθομαι. Αυτό φυσικά για να το πεις πρέπει να το πιστεύεις γιατί Ιωάννη ο χρόνος συμμετοχής σε μια ομάδα και ρόλος σου κατακτιέται δεν διαπραγματεύεται !  Επίσης για ρώτα τον Σπανούλη τον Πρίντεζη που είναι και κουμπάρος σου αλλά και τον Παπανικολάου που προηγήθηκε από σένα πως πήγαν τελικά μόνοι και έκλεισαν άμεσα. Για ρώτα τον αρχηγό πως μπήκε μόνος μέσα στους Αγγελόπουλους για δεύτερη φορά και ανανέωσε σε μηδέν χρόνο! Απλά με μια απλή ερώτηση θα είχες την απάντηση από αυτούς τους παίκτες που πραγματικά και έχουν ματώσει και έχουν  ιδρώσει την  φανέλα του Ολυμπιακού. Το δίχτυ προστασίας που έχουν απλώσει ήδη από χτες πάρα πολλοί για σένα ακόμα και κάποιοι που υποτίθεται κόπτονται για τα συμφέροντα του Ολυμπιακού μπορεί να νομίζεις ότι σε έχουν στο απυρόβλητο αλλά η ιστορία γράφει. Το ραντεβού με τους αδελφούς Αγγελόπουλους γιατί έγινε; Ο Ολυμπιακός δεν σου πρόσφερε 2.1 εκατομμύρια για τρία χρόνια συν την εφορία . Τον ρόλο σου δεν τον ήξερες αφού ο Ντέιβιντ Μπλατ, είχε μιλήσει μαζί σου, εξηγώντας σου γιατί επιθυμεί την παραμονή σου στην ομάδα.

Φυσικά η επιλογή του να πάς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου όπου θέλεις είναι δικαίωμα σου. Δικαίωμα σου όμως δεν είναι να παραμυθιάζεις αρχικά τον απλό κόσμο του Ολυμπιακού που σε στήριξε από την πρώτη στιγμή αλλά και τους ανθρώπους της ομάδας που σε στήριξαν και σε ανέδειξαν. Τουλάχιστον άξιζαν κάτι παραπάνω από ένα απλό τηλέφωνο στον κ Σκινδήλια!

Αλήθεια περιμένουμε με αγωνία αφού δεν σε ένοιαζε το οικονομικό στην νέα σου ομάδα πόσο χρόνο συμμετοχής θα έχεις θα είσαι η πρώτη επιλογή βάση ροστερ ή τρίτη; Αλήθεια αυτές οι δηλώσεις  “Μιλήσαμε με τους προέδρους, όπως βλέπετε είμαι μόνος μου, κάναμε μια σωστή συζήτηση, ήρθα χωρίς τον ατζέντη μου. Το κλίμα είναι καλό, ελπίζω σήμερα-αύριο να έχουμε απαντήσεις και να βρούμε μια λύση”  σε ποιόν απευθύνονταν; Το καλό κλίμα και η λύση προέκυψαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πάντως και μόνο που φόρεσες την ερυθρόλευκη φανέλα σου εύχομαι πάνω από όλα να έχεις υγεία για τα υπόλοιπα η ιστορία θα δείξει~

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24