Άμεση επανεκκίνηση στην ομάδα μπάσκετ!

Υποχρέωση όλων μας αυτή την στιγμή, είναι να βοηθήσουμε στην επανεκκίνηση της ομάδας, να στηρίξουμε την αγωνιστική προσπάθειά της, όπως και την επιλογή της διοίκησης για το «μέχρι τέλους»! Γράφει ο Φώτης Ρουμελιώτης


Η κακή αγωνιστική παρουσία των τελευταίων μηνών της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έχει προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό, σε διοίκηση, κόσμο, αλλά και μέσα στην ίδια την ομάδα.

Οι λόγοι ίσως είναι πολλοί, αλλά χωρίς νόημα αυτή την στιγμή να τους αναλύσουμε. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κακές επιλογές, για κακή ψυχολογία, για πάρα πολλά, αλλά ίσως είναι άδικο. Αυτό που προέχει είναι η επανεκκίνηση όλης της ομάδας. Μία επανεκκίνηση που θα πρέπει να είχε γίνει από χτες !

Αν αναρωτιέστε αν αυτό το εγχείρημα είναι εύκολο ή δύσκολο, η απάντηση είναι εύκολο! Και ο λόγος πολύ απλός. Η ομάδα διαθέτει έναν από τους καλύτερους προπονητές, ένα ρόστερ που μπορεί να φαντάζει ότι έχει ελλείψεις, όμως διαθέτει πολύ καλό υλικό και πάνω από όλα διαθέτει υπέροχο κόσμο, που στηρίζει όσο το δυνατόν πιο πολύ την ομάδα και τις επιλογές της.

Με όλα αυτά τα συστατικά, ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει τα πάντα υπέρ του. Αρχικά με το να διεκδικήσει όσο μπορεί αν και δεν είναι μόνο στο χέρι του πλέον, την πρόκριση στην Ευρωλίγκα. Αυτό φαντάζει τη δεδομένη στιγμή ο πιο βασικός στόχος, γιατί για τα υπόλοιπα, Ελληνικό πρωτάθλημα κλπ, η σαπίλα του κατεστημένου ως τώρα, δείχνει να μην καταλαβαίνει. Φυσικά για το θέμα αυτό θα πρέπει να αναμένετε ραγδαίες εξελίξεις σε λίγο καιρό, αφού και άλλες ομάδες και παράγοντες έχουν ήδη ξεκινήσει διεργασίες που θα φέρουν σε δύσκολη θέση κάποιους που είχαν μάθει αλλιώς.

Πάντως αυτό που έχει σημασία αυτήν τη στιγμή με συμβολή όλων μας, είναι να βοηθήσουμε στην επανεκκίνηση της ομάδας, να στηρίξουμε την αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας, όπως και την επιλογή της διοίκησης για το «μέχρι τέλους»!

Διάβασε επίσης