Το 2018 φεύγει και ο Διονύσης Σπανομανώλης εκτός από ευχές στους αναγνώστες του thrylos24.gr, εξηγεί γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν για τον Ολυμπιακό, πολύ σημαντική παρά την έλλειψη τίτλων...

Καταρχήν να ξεκινήσουμε με τις ευχές. Γιορτινές μέρες είναι, ένας χρόνος φεύγει κι ένας καινούργιος, το 2019, έρχεται. Μαζί του, έρχεται κι η ελπίδα, όλων μας, για ένα καλύτερο “μέλλον”, για ένα καλύτερο “αύριο”. Η προσωπική μου ευχή είναι, το 2019 να υπάρχει για όλο τον κόσμο, το υπέρτατο αγαθό. Η ΥΓΕΙΑ. Όταν έχεις αυτή, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Υγεία σε όλους λοιπόν και λίγη θετική σκέψη, δεν βλάπτει. Αγάπη, δύναμη και τύχη, συμπληρώνουν το παζλ.

Πάμε τώρα λιγάκι και στην τρέλα μας. Στο χόμπι μας. Τον Ολυμπιακό! Το 2018 φεύγει χωρίς τίτλο στα δύο μεγάλα αθλήματα (ποδόσφαιρο και μπάσκετ, για τον ερασιτέχνη* ούτε λόγος, ο Θρύλος μας σάρωσε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα συνεχίσει να το κάνει!), οπότε για πολλούς, μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν “αποτυχημένη” χρονιά.

Θύρα 7: «Μπράβο αδέρφια είστε πρωταθλητές»
Θύρα 7: «Μπράβο αδέρφια είστε πρωταθλητές»

Για μένα δεν είναι αποτυχημένη. Μπορεί το κοντέρ να μην έγραψε κάποιο τρόπαιο, αλλά ήταν η σεζόν των μεγάλων αλλαγών, στα δύο “αγαπημένα” αθλήματα. Και μιλάμε για επιβεβλημένες και υποχρεωτικές αλλαγές. Οπότε καλώς που έγιναν, καθώς ας μην κρυβόμαστε έπρεπε να γίνουν. Το 2018 ήταν μια μεταβατική σεζόν, η οποία νομίζω θα κάνει μόνο καλό για το ερυθρόλευκο… μέλλον.

Το πρώτο μισό του 2018, στέφθηκε από αποτυχία. Χαμένοι τίτλοι και κυρίως ομάδες κορεσμένες, δίχως κίνητρο και σαφές πλάνο. Το δεύτερο μισό του 2018, πάρθηκαν γενναίες αποφάσεις! Στο ποδόσφαιρο άλλαξε το 90% της ομάδας (!), ενώ στο μπάσκετ πολύ απλά άλλαξε το project ολάκαιρο (από τις ρίζες!), με την ριζοσπαστική πρόσληψη Μπλατ!

Αν κρίνουμε λοιπόν από τα τελευταία αποτελέσματα, των ομάδων μας, οι αλλαγές αυτές αρχίζουν να πιάνουν τόπο! Η ανανέωση στα δύο τμήματα είναι μεγάλη, χαλάλι λοιπόν οι χαμένοι τίτλοι, χαλάλι ακόμα και ο έξτρα χρόνος για να φτάσουν οι ομάδες μας, στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας (το οποίο ίσως στοιχίσει σε τίτλους και το 2019)! Ο Ολυμπιακός φτιάχνει ΟΜΑΔΕΣ και σε ποδόσφαιρο και σε μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός φέτος ΧΤΙΖΕΙ. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον δύο εξαιρετικούς προπονητές να τον καθοδηγούν στα δύο δημοφιλή αθλήματα. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον παίχτες άξιους, νεαρούς, που βλέπουν τον Θρύλο σαν ευκαιρία και οικογένεια και όχι σαν… αρπαχτή!

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, το 2018, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι μια σεζόν που μου αφήνει μια γλυκιά ερυθρόλευκη αίσθηση. Μπορεί να μην ήρθαν τίτλοι, αλλά γκρεμίστηκε το “παλιό” και χτίστηκε (χτίζεται) κάτι πραγματικά νέο, πολύ καλό και μΦεγάλο. Και στα δύο αθλήματα…

Το 2018 φεύγει και στον “ερυθρόλευκο γαλαξία”, υποδεχόμαστε το 2019 με αισιοδοξία, όνειρα και προσμονή για όλα αυτά που… έρχονται!

*Για τις επιτυχίες του ερασιτέχνη, με τρεις ευρωπαϊκούς τελικούς και δύο κούπες, θα αναφερθώ στο μέλλον… Εκεί ο Ολυμπιακός γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα και αξίζει ειδική μνεία…

Διονύσης Σπανομανώλης

Από την εποχή του Βασίλη Καραπιάλη και του Γιώργου Σιγάλα, στον Τζόλε και τον Μίλος Τεόντοσιτς, μέχρι σήμερα στον Φορτούνη και τον μύθικο Σπανούλη... Τα τελευταία 25 χρόνια, μέρα νύχτα "τρέλα" με την ερυθρόλευκη ομάδα και ιδέα! Πλέον μετά από χρόνια με την ιδιότητα του sports blogger, βρίσκομαι στο Thrylos24.gr, με σκοπό την ενημέρωση και κυρίως την ανάλυση της Ολυμπιακής -και μόνο- επικαιρότητας, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ...

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24