Πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη παραλλαγή;

Η παραλλαγή «Κένταυρος» του κορωνοϊού έχει κάνει την εμφάνισή της στον πλανήτη και το ερώτημα είναι πόσο επικίνδυνη είναι και πού χτυπάει.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης δηλώνει στο cnn.gr: «συνήθως οι μεταλλάξεις που είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές, δεν συνδυάζονται με πολλούς θανάτους. Φυσικά είμαστε επιφυλακτικοί ως προς τη νόσηση και κατά πόσο επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα. Ωστόσο, η εμπειρία που έχουμε είναι ότι οι μεταδοτικές ασθένειες εξαπλώνονται σχετικά γρήγορα παντού και η μία λοίμωξη αντικαθιστά την άλλη».

«Το καλό νέο είναι ότι αυτές οι μεταλλάξεις δεν κάνουν πνευμονίες που σημαίνει ότι δεν προκαλούν βαριά νόσο. Άρα, οι άνθρωποι δεν έρχονται στο νοσοκομείο, δεν νοσηλεύονται, δεν διασωληνώνονται και το κυριότερο, δεν πεθαίνουν».

Όσον αφορά για την Όμικρον; Εξήγησε πως: «δεν επηρεάζονται οι πνεύμονες σε νεαρές ηλικίες. Έχουμε να δούμε νέους στα νοσοκομεία από το χειμώνα που επικρατούσε ακόμα η μετάλλαξη Δέλτα. Γι΄αυτό τον λόγο να μην πανικοβάλλουμε τον κόσμο, τουλάχιστον τις νεαρές ηλικίες. Ούτε είμαι της άποψης ότι οι νέοι θα πρέπει να διασκεδάζουν φορώντας μάσκες. Βέβαια, εάν επισκεφθούν τους παππούδες τους, ας φορέσουν για να μην τους κολλήσουν σε περίπτωση που νοσούν. Ωστόσο, βλέπουμε σήμερα ότι οι νέοι νοσούν με ήπια συμπτώματα, οι περισσότεροι ούτε καν με πυρετό».

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24