Πολύ πιθανό να επηρεαστεί το Αντβέρπ - Ολυμπιακός από τα νέα μέτρα στο Βέλγιο...

Στο Βέλγιο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα με της μετάλλαξης της Μποτσουάνα και σε συνδυασμό με την έκρηξη κρουσμάτων τις προηγούμενες μέρες, ανακοινώθηκαν νέα περιοριστικά μέτρα στη χώρα από τον Πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρο.

Μεταξύ άλλων, ο Βέλγος Πρωθυπουργός γνωστοποίησε ότι «οι αθλητικοί αγώνες σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό και θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο των γονέων των αθλητών ή ανηλίκων στις εξέδρες». Δεν διευκρινίζεται αν πρόκειται για τις επαγγελματικές κατηγορίες ή για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Κελεσίδης: «Ευχαριστώ Μαρινάκη και Μώραλη!»
Κελεσίδης: «Ευχαριστώ Μαρινάκη και Μώραλη!»

Εκτιμάται όμως, ότι έχει πιθανότητες το σενάριο να μην έχει κόσμο το Αντβέρπ – Ολυμπιακός στις 9 Δεκεμβρίου, εκτός κι αν έως τότε τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για άνοιγμα των γηπέδων. Για την ώρα πάντως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, μιας και σύμφωνα με άλλα βελγικά ΜΜΕ το μέτρο αφορά πρωτίστως τους κλειστούς χώρους, δηλαδή αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και όχι ιδιαίτερα τους ανοικτούς χώρους. Αν και δεν το βλέπουν να γλιτώνει το ποδόσφαιρο.

Επισήμως ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από πλευράς Αντβέρπ, αλλά από τη στιγμή που ο Βέλγος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε το συγκεκριμένο μέτρο αορίστως για «αθλητικά γεγονότα», δεν αποκλείεται να μην έχει κόσμο το ματς με τον Ολυμπιακό σε δύο εβδομάδες. Αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι στο Βέλγιο ούτως ή άλλως κάποιες πόλεις έχουν κάνει τοπικά λοκ ντάουν, με την Γάνδη να μην ανοίγει την χριστουγεννιάτικη αγορά της.

Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούληευσης (ομοσπονδιακή κυβέρνηση, περιφέρειες και κοινότητες) θα είναι κλειστά όλα τα νυχτερινά κέντρα, η εστίαση θα είναι έως τις 11 το βράδυ, ενώ θα επιτρέπονται έως 6 άτομα ανά τραπέζι.

Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες θα συνεχιστούν μόνο με καθίσματα και τήρηση αποστάσεων, ενώ η χρήση της μάσκας θα είναι απαραίτητη σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24