Ο Χρήστου προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά 50μ ύπτιο ενώ ο Μάρκος «διέλυσε» το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο!

Ο Απόστολος Χρήστου εξασφάλισε άνετα την παρουσία του στους ημιτελικούς των 50μ. ύπτιο και ο Δημήτρης Μάρκος «έσπασε» το πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο. Η πρεμιέρα λοιπόν του Ευρωπαικού πρωταθλήματος 25άρας πισίνας στο Οτοπένι της Ρουμανίας ήταν επιτυχημένη.

Αναλυτικά ο Χρήστου ξεκίνησε με 23.61 στα 50μ. ύπτιο, ικανοποιητική επίδοση που τον πέρασε στα ημιτελικά ως 9ο στη κατάταξη. Ο Έλληνας κολυμβητής έχει καλύτερη επίδοση το 22.87 από το Ευρωπαϊκό στο Καζάν το 2021. Με αντίστοιχη εμφάνιση στους ημιτελικούς που αρχίζουν σε λίγη ώρα (18:25) θα βρεθεί στον τελικό. Την ταχύτερη επίδοση στο αγώνισμα είχε ο Γάλλος Μεουέν Τομάκ με 23.16.

«Βόμβα» από τον Ολυμπιακό: «Κοντά σε συμφωνία με την Κίρα Λάμπερτ!»
«Βόμβα» από τον Ολυμπιακό: «Κοντά σε συμφωνία με την Κίρα Λάμπερτ!»

Ο Μάρκου μπορεί να έγραψε πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο, όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Ο 22χρονος κατέγραψε χρόνο 3:40.63, βελτιώνοντας το ρεκόρ για 4 περίπου δευτερόλεπτα, το οποίο που κατείχε ο Νίκος Ξυλούρης, τρέχων μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ. Το είχε πετύχει σε αντίστοιχο πρωτάθλημα το 2006 στο Ελσίνκι.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24