Το τσίρκο του Ελληνικού ποδοσφαίρου μας χαρίζει νέες αστείες καταστάσεις και η Αθλητική διαπλοκή αναλύει το παρασκήνιο

Καλά ήταν… Η λάμψη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο κράτησε λίγες μέρες. Τώρα πρέπει να προσγειωθούμε από τον Μαρσέλο των 60 εκατομμυρίων followers στην Ελληνική πραγματικότητα των βλαχοπροέδρων, των ορισμών και του παρασκηνίου.

Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχουμε ζήσει όλα, ζήσαμε και στο σημερινό. Ορισμός Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι και μάλιστα στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, ανάμεσα Παναθηναϊκό και ΑΕΚ! Μετά τις αντιδράσεις, κωλοτούμπα, ταπείνωση και οπισθοχώρηση με ορισμό ξένου διαιτητή…

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ

Όσοι εξεπλάγησαν για τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι θυμίζουν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Αμέσως μετά την εκλογή Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι να επιστρέψει ο έλεγχος της διαιτησίας στην ΕΠΟ. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό: Σταδιακή επιστροφή των Ελλήνων διαιτητών.

Θυμίζουμε ότι ο Μπαλτάκος εξελέγη με πλήρη στήριξη της ΑΕΚ η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει τραγικές επιδόσεις με ξένους διαιτητές (8 νίκες σε 57 αγώνες).

Άλλωστε η δύναμη της ΠΑΕ ΑΕΚ εντός της ΕΠΟ είχε καταγραφεί από πέρυσι σε διάφορα ΜΜΕ:

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Όταν το καλοκαίρι, 11 ομάδες από τις 14 της λίγκας στήριξαν Κλάτενμπεργκ, διαφώνησαν μόνο η ΑΕΚ και ο Μπέος. Η ΕΠΟ παρόλα αυτά άλλαξε τον Κλάτενμπεργκ. Το ότι 11 ομάδες ζήτησαν Κλάτενμπεργκ δεν προβλημάτισε κανέναν. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που οι μικροί δεν ένιωθαν «ριγμένοι» διαιτητικά. Ο ΠΑΟΚ αρχικά κράτησε ουδέτερη στάση:

Ο Μπαλτάκος έδιωξε κακήν-κακώς τον Κλάτενμπεργκ και στην ΑΕΚ πανηγύριζαν. Αλησμόνητες έμειναν οι αναρτήσεις Καραλή για την ταινία «Έγκλημα στον Νείλο» για τη συμφωνία Κλάτενμπεργκ με την ομοσπονδία της Αιγύπτου:

Μην ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ ποτέ δεν ήθελε ξένους διαιτητές. Το είχε αναλύσει επαρκώς ο Άρης Ασβεστάς από το 2018. Ένας δημοσιογράφος που μόνο κακές σχέσεις δεν έχει με την ΑΕΚ και την ΕΠΟ:

Την ίδια ώρα η συμμαχία ΑΕΚ-Μπέου προχωρούσε. Μετά το εξώδικο Μπέου για την αδειοδότηση του Άρη τον Μάιο (που αν δικαιωνόταν θα έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο στην ΑΕΚ, αλλά συνάντησε «τείχος» στην ΟΥΕΦΑ), ακολούθησε και η μεταγραφή Φαν Βερτ από τον Βόλο στην ΑΕΚ.

Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αμφιταλαντεύτηκε. Να στηριχθεί ο Κλάτενμπεργκ ή όχι; Από τη μία, 15 πέναλτι κέρδισε πέρυσι ο ΠΑΟΚ. Overdose! Zombie apocalypse από πέναλτι ήταν αυτή! Από την άλλη, ο τελικός του κυπέλλου και το πέναλτι του Παναθηναϊκού. Δύσκολη η απόφαση. Εν τέλει ζύγισε κατά την κρίση μας και η απόφαση της ΑΕΚ να μην υποβάλει ένσταση πριν από δύο χρόνια για τα ληγμένα δελτία υγείας του ΠΑΟΚ, μαζί με την ανάγκη να μην στηριχθεί η ίδια επιθυμία με τον Μαρινάκη και εν τέλει ο ΠΑΟΚ συμμάχησε με ΑΕΚ και Βόλο (Μπέο) υπέρ της αντικατάστασης Κλάτενμπεργκ.

Θυμίζουμε και τη μάχη που έδωσε ο Σταύρος Κόλας υπέρ της αντικατάστασης Κλάτενμπεργκ:

Ο Μπαλτάκος βρήκε την ευκαιρία να δικαιολογήσει την αντικατάσταση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. «Από τους big 4 τον θέλουν οι μισοί (Ολυμπιακός, ΠΑΟ) και δεν τον θέλουν οι μισοί (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), άρα αποφασίζω εγώ». Κάπως έτσι η άποψη των 11 από τις 14 ΠΑΕ της λίγκας αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Και τελικά φτάσαμε στον ορισμό Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ την προσεχή Κυριακή. Από τη μία ο Παναθηναϊκός που δεν στήριξε τον Μπαλτάκο στις εκλογές της ΕΠΟ και ζήτησε παραμονή Κλάτενμπεργκ, έχει ήδη ξεκινήσει με 3/3 στο πρωτάθλημα. Από την άλλη η ΑΕΚ που στήριξε Μπαλτάκο στις εκλογές της ΕΠΟ και έχει ήδη μία ήττα στο πρωτάθλημα… Και ξαφνικά ορίζεται Έλληνας διαιτητής, ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Οι αντιδράσεις έντονες… Αντέδρασαν Ολυμπιακός-Μαρινάκης. Αναμενόμενο. Έσυραν τον χορό των αντιδράσεων και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Οι Ερυθρόλευκοι ήταν πάντα οι πιο φανατικοί υποστηρικτές των ξένων διαιτητών και ζητούσαν παραμονή Κλάτεμπεργκ. Αντέδρασε και ο Παναθηναϊκός. Λογικό. Με 3/3 στο πρωτάθλημα, ορίζεται ξαφνικά Έλληνας διαιτητής στο ντέρμπι που πιθανή νίκη του Παναθηναϊκού εδραιώνει ψυχολογία τίτλου. Αλλά ο ΠΑΟΚ;

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε λοιπόν και πλέον έχουμε την πρώτη ρωγμή στη συμμαχία με την ΑΕΚ που κρατάει από το καλοκαίρι του 2020 και την ένσταση που δεν υπέβαλε η Ένωση. Ο  λόγος; Ο δικέφαλος του Βορρά συμφώνησε μεν στην αντικατάσταση του αρχιδιαιτητή, αλλά ζητούσε επιτακτικά μόνο Έλληνες διαιτητές σε όλα τα ντέρμπι. Ο ορισμός Σιδηρόπουλου δεν αφορά μεν αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλά ανοίγει χαραμάδα σταδιακής επιστροφής των Ελλήνων με ό, τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Η εμπειρία Κομίνη είναι φριχτή στον ΠΑΟΚ, καθώς δύο σερί πρωταθλήματα θα είχαν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την ιστορία, ενώ το ένα πρωτάθλημα μπορεί να θεωρηθεί και παρένθεση. Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη προς την ΑΕΚ μετά το 2018. Κάπως έτσι η παρέμβαση Γκαγκάτση υπέρ της παρέμβασης Μαρινάκη άλλαξε τα δεδομένα.

Ήδη στο SDNA που στηρίζει σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΠΑΟΚ, από το πρωί τα πληκτρολόγια πήραν «φωτιά»…

ΟΙ ΜΑΓΚΙΕΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ (ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ) ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ

Κάπως έτσι, η ΕΠΟ υποχρεώθηκε σε παρέμβαση και άτακτη οπισθοχώρηση με ακύρωση του ορισμού Σιδηρόπουλου και ορισμό ξένου διαιτητή ή αναβολή αγώνα αν δεν βρεθεί κάποιος διαθέσιμος!

Ο Μπαλτάκος μέχρι σήμερα ακολουθούσε μία τυπολατρία της μαγκιάς:

  • «Εισηγήθηκα αντικατάσταση Κλάτενμπεργκ, θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, γεια σας».
  • «Δεν έχει γραφείο για τον Μαρινάκη στην ΕΠΟ και ας είναι αντιπρόεδρος, δεν έχουμε χώρο, γεια σας».
  • «Θεωρώ συκοφαντική την ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά, την σβήνω από τον χάρτη».

Τώρα όμως οι μαγκιές στέρεψαν κ. Μπαλτάκο. Αντέδρασε ο ΠΑΟΚ μαζί με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό  και από κει που δεν είχατε ιδέα για τον ορισμό Σιδηρόπουλου, κάνατε παρέμβαση και αποφασίσατε την αντικατάστασή του! Γελάει ο κόσμος! Έβγαλε και η ΑΕΚ ανακοίνωση ότι ήθελε ξένους διαιτητές!

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, ξύπνησε προχθές ο Μπένετ και είπε «Τι να κάνω σήμερα, τι να κάνω σήμερα; Χμμμ… Βαριέμαι λίγο. Βρε δεν ορίζω Έλληνα διαιτητή στον αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ;»

Το πιο απίστευτο το βλέπουμε σε μέσα που στηρίζουν την ΑΕΚ. Στην αρχή τους ενοχλούσε η ακύρωση του ορισμού Σιδηρόπουλου, αλλά μετά… κωλοτούμπα!

ΥΓ: Ποιοι έχασαν τα παντελόνια τους για να τα βρουν κάποιοι;

ΥΓ2: Αν αυτό γινόταν σε αγώνα ΑΕΚ-Ολυμπιακού θα αντιδρούσε κανείς (πχ ΠΑΟΚ, ΠΑΟ), όπως αντέδρασε σήμερα ο Ολυμπιακός;

ΥΓ2: Από την Ελληνική μιζέρια, στη μοναδική ομάδα που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Ευρώπη, 8 ώρες διαφορά… Μόνο ο Ολυμπιακός μας δίνει τη δυνατότητα να ξεφεύγουμε από αυτό το κλίμα της μιζέριας…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24