Οι Ακαδημίες του Θρύλου ήρθαν από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα!

Οι σχολές Κίτσενερ και Νέας Υόρκης του Θρύλου ταξίδεψαν στην Ελλάδα και έζησαν την υπέροχη «ερυθρόλευκη» φιλοξενία.

Μία εβδομάδα φιλικά

Νέα νίκη για τους Παμπαίδες του Θρύλου, 22-21 τον Δούκα!
Νέα νίκη για τους Παμπαίδες του Θρύλου, 22-21 τον Δούκα!

Όλες τις ημέρες που έμειναν στην Ελλάδα οι δύο σχολές του Ολυμπιακού από το εξωτερικό, έδωσαν αρκετά φιλικά ματς. Έπαιξαν και στις εγκαταστάσεις των «ερυθρόλευκων» στο Ρέντη, κόντρα σε τμήμα της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας, όπως επίσης έπαιξαν και απέναντι στη σχολή της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ομάδα των Κ13 της Νέας Υόρκης έπαιξε φιλικά ματς με τμήμα της ακαδημίας του Ολυμπιακού, αλλά και σχολές από Ίλιον, Βάρη και Ρέντη. Από την άλλη το Κίτσενερ με παιδιά της ομάδας των Κ16, αγωνίστηκε με Θεσσαλονίκη, Ίλιον και Ταύρο.

Ξενάγηση στο Ρέντη και συνάντηση με Μανιάτη-Κίτσο

Οι παίκτες των δύο σχολών του Ολυμπιακού από το εξωτερικό έδωσαν το «παρών» στο Ρέντη και ξεναγήθηκαν στους χώρους των εγκαταστάσεων από τους Βασίλη Νάνο, Χρήστο Σολωμό και Έλσα Πιτσάκη. Τα παιδιά είδαν τους χώρους στους οποίους προπονούνται καθημερινά οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας του Θρύλου και παράλληλα, αγωνίστηκαν απέναντι σε άλλες, αποκτώντας μεγάλες εμπειρίες για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Άπαντες έμειναν έκπληκτοι με τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού και τον τρόπο που δουλεύουν τόσο οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, όσο όμως και τα τμήματα της ακαδημίας. Μεγαλώνοντας έτσι το όνειρο των νεαρών παικτών, να αγωνιστούν κάποια στιγμή στο μέλλον στον Θρύλο με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο πλαίσιο της παρουσίας τους στο Ρέντη, υπεύθυνοι των σχολών και ποδοσφαιριστές, συναντήθηκαν με τον πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού, Βετεράνο ποδοσφαιριστή και νυν διευθυντή του τμήματος Κ23, Γιάννη Μανιάτη, τον οποίο και τίμησαν. Όπως παράλληλα βγήκαν φωτογραφίες και με τον ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας των «ερυθρόλευκων», Φώτη Κίτσο.

Είδαν από κοντά τον ναό

Εκτός από τη ξενάγηση στο Ρέντη, προπονητές, παιδιά και γονείς των σχολών Νέας Υόρκης και Κίτσενερ, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο γήπεδο του Ολυμπιακού «Γ. Καραϊσκάκης». Εκεί όπου γύρισαν τους χώρους της πρώτης ομάδας, αποδυτήρια, γυμναστήριο, αγωνιστικό χώρο, κερκίδες και είχαν την ευκαιρία να μπουν για πρώτη φορά στον ναό της ομάδας μας!

Επίσης έμαθαν πολλά στοιχεία από την ιστορία του Ολυμπιακού, για την τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981, καθώς επισκέφτηκαν το μνημείο που υπάρχει έξω από τις κερκίδες του γηπέδου, αλλά και την ιστορία μεγάλων ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στον Θρύλο. Παράλληλα, όλα τα μέλη των δύο αποστολών παρέλαβαν κάρτες φιλάθλου από το τμήμα μελών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που βρίσκεται στο Καραϊσκάκη, στηρίζοντας έμπρακτα έτσι και τα τμήματα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π..

Μετά από την εμπειρία που έζησαν οι αποστολές των σχολών του Ολυμπιακού, υποσχέθηκαν ότι θα ταξιδέψουν ξανά στην Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουν να νιώσουν και να μάθουν ακόμη περισσότερα παιδιά τι σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Στο Κύπελλο Ν.Ο.Β.Α. η προαγωνιστική ομάδα του Θρύλου!
Στο Κύπελλο Ν.Ο.Β.Α. η προαγωνιστική ομάδα του Θρύλου!
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24