Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά τον Ντιαλό, τον έμπειρο διεθνή στόπερ με μεταγραφή 35 εκατ. στην Παρί, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός κινείται έντονα στη μεταγραφική αγορά για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Με τη διοίκηση να στοχεύει σε αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό που θα δώσει άμεσες λύσεις. Με τον Μάνσα να βρίσκεται ακόμη στη φάση προσαρμογής και τον Καλογερόπουλο να χρειάζεται χρόνο, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει εμπειρία, σταθερότητα και ποιότητα πίσω από Ρέτσο, Πιρόλα και Μπιανκόν.

Το όνομα που έχει μπει δυνατά στο προσκήνιο είναι αυτό του Αμπντού Ντιαλό. Ο 29χρονος Γαλλοσενεγαλέζος αμυντικός, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Κατάρ με τη φανέλα της Αλ Ντουχαΐλ, μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι. Ένα γεγονός που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για κίνηση από τον Ιανουάριο. Ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά την υπόθεση, αφού ο Ντιαλό μπορεί να αποτελέσει πραγματικό… upgrade στην άμυνα.

«Μιλάει για Κενζέμπεκ ο Ολυμπιακός»
«Μιλάει για Κενζέμπεκ ο Ολυμπιακός»

Η καριέρα του επιβεβαιώνει την αξία του. Από τη Μάιντζ μετακόμισε στη Ντόρτμουντ και στη συνέχεια έκανε τη μεγάλη μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε η Λειψία, πριν καταλήξει στο Κατάρ. Παίκτης με παρουσία σε υψηλό επίπεδο, έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως αριστερός στόπερ, αριστερός μπακ αλλά και αμυντικός μέσος, δίνοντας στον προπονητή πολλαπλές επιλογές.

Το μεγάλο θέμα τώρα αφορά το «πράσινο φως» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός θέλει να εξετάσει προσεκτικά όλες τις παραμέτρους πριν πάρει την τελική απόφαση. Αν συμφωνήσει, ο Ολυμπιακός μπορεί να κινηθεί άμεσα και να προσθέσει στο ρόστερ του έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο και μπορεί να κάνει τη διαφορά με το «καλημέρα».

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…