Ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Νεάπολη, λυγίζοντας με 3-1 την Κηφισιά και συνέχισε απτόητος τη διαδρομή του προς την κατακτηση του 49ου πρωταθλήματος.

Ένα παιχνίδι που εξ’ αρχης δεν ήταν τόσο απλό, αφού απέναντί του βρέθηκε μια ομάδα με… πράσινη απόχρωση, γνωστά πρόσωπα στον πάγκο και μια σαφή διάθεση να «φρενάρει» τον Θρύλο. Μάταια.
Γιατί όταν ο Ολυμπιακός αποφασίζει να επιβάλει τον ρυθμό του, κανένα μπλόκο δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Με τον Σεμπάστιαν Λέτο στον πάγκο, τον Σωτήρη Κυριάκο δίπλα του και πρόσφατη τη διπλή πώληση των παικτών της στον Παναθηναϊκό, η Κηφισιά υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό με διάθεση να τον κοντράρει περισσότερο στο… περιφερειακό επίπεδο παρά στο αγωνιστικό.

Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν εκτός για Κηφισιά; – Η αποστολή του Θρύλου (pic)
Ολυμπιακός: Ποιοι μένουν εκτός για Κηφισιά; – Η αποστολή του Θρύλου (pic)

Όμως ο Θρύλος μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει τη δουλειά. Δεν άφησε περιθώρια και δεν έδειξε έλεος σε κανένα σημείο.
Τρία γκολ που ακυρώθηκαν, τρία δοκάρια, δεκάδες φάσεις και στο τέλος, ένα καθαρό 1-3 που έδειξε ποιος κάνει κουμάντο.
Ο Ολυμπιακός δεν πέρασε απλώς από τη Νεάπολη. Επέβαλε τον νόμο του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thrylos24.gr (@thrylos24_.gr)

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως ο Ολυμπιακός είχε απέναντί του έναν αντίπαλο που έπαιζε με υπέρμετρο πάθος, φωνές και υπερβολές. Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν ποτέ στη διαδικασία να παρασυρθούν. Κυριάρχησαν με ένταση, πίεση και πλάνο, επιβάλλοντας απόλυτα τη δύναμή τους στο γήπεδο. Με την ψυχή του πρωταθλητή!

Νασιμέντο, ο παίκτης που δικαιώνει τον Μεντιλίμπαρ

Ο Ντιόγκο Νασιμέντο δεν περίμενε απλώς την ευκαιρία του, την άρπαξε. Ο Μεντιλίμπαρ του έδωσε φανέλα βασικού και ο Πορτογάλος τον αντάμειψε με εμφάνιση επιπέδου MVP.

Με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, με συνεχή κίνηση, σωστές τοποθετήσεις και διάθεση να γίνει μέρος του παιχνιδιού σε κάθε γραμμή, ο Νασιμέντο έδειξε γιατί ο Βάσκος κόουτς τον υπολογίζει, συνθέτοντας ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Μουζακίτη.

Σε μια ομάδα που παλεύει για τίτλους, το ζητούμενο είναι να υπάρχει βάθος, ανταγωνισμός και συνέπεια. Ο Νασιμέντο απέδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία που μπορούν να τον κάνουν πολύ χρήσιμο στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Ένας Ολυμπιακός που μπαίνει για να επιβάλει τον ρυθμό

Ο Θρύλος μπήκε στο γήπεδο με ξεκάθαρη πρόθεση, να μην αφήσει την Κηφισιά να πάρει ανάσα. Πίεση ψηλά, ταχύτητα, καθαρές φάσεις, συνδυασμοί, όλα λειτούργησαν στον απόλυτο ρυθμό του Μεντιλίμπαρ.
Ο Ζέλσον Μαρτίνς συνέχισε την ανοδική του πορεία, παίρνοντας τα δύο πέναλτι που μετουσίωσε ο “killer” Ελ Κααμπί σε γκολ. Ο Ροντινέι έτρεξε κάθε μέτρο του γηπέδου, ο Ποντένσε μοίρασε παιχνίδι, και ο Ολυμπιακός έδειξε γιατί ο τίτλος θα κριθεί στον δικό του ρυθμό.

Και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: ο Ολυμπιακός δεν περιμένει να του χαριστεί τίποτα. Διεκδικεί κάθε μπάλα, κάθε φάση, σε καθε γραμμή του γηπέδου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olympiacos FC (@olympiacosfc)

Οι προκλητικοί του πάγκου και η απάντηση στο χορτάρι

Δεν έλειψαν, φυσικά, οι υπερβολές. Ο πάγκος της Κηφισιάς ήταν… υπερδραστήριος, με αντιδράσεις που θύμιζαν περισσότερο «πράσινες» συνήθειες.
Διαμαρτυρίες για κάθε σφύριγμα, φωνές για κάθε φάση, μια συνολική στάση που έδειχνε εκνευρισμό.

Ο Ολυμπιακός όμως δεν μπήκε στο παιχνίδι αυτό. Απάντησε όπως οφείλει να απαντά ο πρωταθλητής: με γκολ, με ψυχραιμία, με κυριαρχία.
Εκεί που οι άλλοι φώναζαν, ο Θρύλος έπαιζε. Εκεί που οι άλλοι εκνευρίζονταν, ο Θρύλος σκόραρε. Και στο τέλος, εκείνος ήταν που έφυγε χαμογελαστός από την ερυθρόλευκη Νίκαια.

Μπροστά η κορυφή, μπροστά ο τίτλος

Η διακοπή για τις εθνικές ομάδες βρίσκει τον Ολυμπιακό με ψυχολογία και έτοιμο να πιάσει τον απαιτούμενο ρυθμό. Το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι ευκαιρία για ανάσες, αποφόρτιση και επιστροφή με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Γιατί ο Θρύλος δεν σταματά πουθενά. Δεν τον αγγίζουν μπλόκα, δεν τον περιορίζουν σφυρίγματα, δεν τον λυγίζει τίποτα. Έχει ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και κάθε εβδομάδα που περνά, το δείχνει όλο και πιο καθαρά.

Ο Ολυμπιακός δεν περνά απλώς τα μπλόκα. Τα γκρεμίζει. Και συνεχίζει για την κορυφή.

Αντώνης Κόκκινος

Άρρωστος με το ποδόσφαιρο από μικρός και με τον αθλητισμό γενικότερα. Οι πρώτες λέξεις που έμαθε να λέει, ήταν μαμά, μπαμπά και Ολυμπιακός. Θυμάται από πιτσιρικάς να στέκεται μπροστά σε μια τηλεόραση να δει τον Θρύλο. Η αρρώστια του με τον Ζιοβάνι αθεράπευτη, βλέπει ξανά και ξανά τα βιντεάκια του μάγου.

Έχει σπουδάσει στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) και έχει περάσει από εφημερίδες και sites, με την μεγαλύτερη τιμή για αυτόν να είναι η «Ελευθεροτυπία», που την αποκαλεί το… μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Από το 2014 κάνει αναλύσεις αγώνων σε στοιχηματικά sites, όπου διατηρεί και την προσωπική του στήλη.

Θα τον βρείτε επίσης στο ραδιόφωνο αλλά κάποιες φορές και στην τηλεόραση. Η τρέλα του με τον Ολυμπιακό τεράστια και μέσα από το Thrylos24.gr, θα καταθέτει την άποψη του για την μεγάλη του αγάπη.