Μαρινάκης: Συνεχίζεται η επαφή για συμφωνία με Σάο Πάουλο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξετάζει επένδυση στη Σάο Πάουλο, φέρνοντας την εμπειρία και την ανάπτυξη ταλέντων στον Ολυμπιακό.
Συνεχίζεται η συζήτηση που κάνει εδώ και αρκετό διάστημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τη Σάο Πάουλο για πιθανή επένδυση στην ακαδημία του βραζιλιάνικου συλλόγου, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη Βραζιλία.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού φαίνεται αποφασισμένος να ενισχύσει τη φιλοσοφία του για εντοπισμό ταλέντων διεθνώς. Και φυσικά η συνεργασία με έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της Λατινικής Αμερικής αποτελεί το επόμενο βήμα.
Τι περιέχει αυτή η συμφωνία που θέλει να επιτύχει ο Μαρινάκης;
Η επένδυση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική στήριξη, αλλά στοχεύει στη δημιουργία γέφυρας ανάμεσα στις δύο ακαδημίες. Με ανταλλαγή γνώσεων, τεχνογνωσίας και πιθανών μελλοντικών μεταγραφικών επιλογών για τον Ολυμπιακό.
Το πλάνο προβλέπει ταυτόχρονη ανάπτυξη υποδομών και προγραμμάτων προπόνησης για τα νέα ταλέντα. Γεγονός που ενισχύει αρκετά την παγκόσμια προβολή των «ερυθρόλευκων».
Στο στρατηγικό σχέδιο του Μαρινάκη, η συνεργασία με τη Σάο Πάουλο μπορεί να προσφέρει έναν σταθερό δίαυλο scouting στη Λατινική Αμερική. Ενώ ταυτόχρονα προωθείται η φιλοσοφία του συλλόγου να ενσωματώνει νεαρούς ποδοσφαιριστές με διεθνή προοπτική.
Παράλληλα, αυτή η κίνηση θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν εμπειρία σε διαφορετικά ποδοσφαιρικά περιβάλλοντα.