Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στη Γκάνα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Άμυνας Έντουαρντ Ομάνε Μποάμα και ο υπουργός Περιβάλλοντος Ιμπραήμ Μουρτάλα Μουχάμεντ.

Το αεροσκάφος, που εκτελούσε πτήση από την Άκρα προς το Ομπουάσι, μέσα στη Γκάνα, χάθηκε από τα ραντάρ πριν συντριβεί. Η αιτία της συντριβής είναι μέχρι στιγμής άγνωστη. Οι αρχές χαρακτήρισαν το συμβάν «εθνική τραγωδία», μία από τις χειρότερες αεροπορικές καταστροφές της τελευταίας δεκαετίας.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν τρία μέλη του πληρώματος και πέντε επιβάτες. Το αεροσκάφος αναχώρησε από την πρωτεύουσα στις 09:12 με προορισμό το Ομπουάσι, αλλά λίγο μετά έχασε την επαφή με το ραντάρ, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γκάνας (GAF).

Μοναδικές εικόνες από την Ικαρία – Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες
Μοναδικές εικόνες από την Ικαρία – Καταγράφηκαν δύο φάλαινες φυσητήρες

Στις 14:30, ο αρχηγός του επιτελείου, Τζούλιος Ντέμπραχ , σε συνέντευξη Τύπου από την προεδρία, ανακοίνωσε τα ονόματα των θυμάτων και είπε ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο εν ενεργεία υπουργοί και ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Δυστυχώς 4 από τους νεκρούς δεν είναι σε θέση να αναγνωριστούν σύμφωνα με την Herald Ghana.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης την ώρα που η Γκάνα θρηνεί

«Η κυβέρνηση με λύπη ανακοινώνει τον θάνατο των ακόλουθων προσώπων στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα: Ο Δρ Έντουαρντ Κόφι Ομανέ Μποαμάχ, υπουργός Άμυνας, ο Αλχάτζι (το αντίστοιχο του «Χατζ» των Αράβων) Δρ Ιμπραχίμ Μουρτάλα Μοχάμεντ, Υπουργός Περιβάλλοντος, Επιστημών και Τεχνολογίας, ο Αλχάτζι Μουνίρου Μοχάμεντ, αναπληρωτής Συντονιστής Εθνικής Ασφάλειας και πρώην Υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας, ο Σάμουελ Σαρμπόνγκ , Αντιπρόεδρος του Εθνικού Δημοκρατικού Κογκρέσου (NDC), και ο Σάμουελ Αμποάγκιε, πρώην υποψήφιος βουλευτής, σύμφωνα με την Graphic της Γκάνας.

Οι άλλοι επιβαίνοντες είναι ο σμηναγός Πίτερ Μπαφέμι Αναλά, ο υποσμηναγός Αμανίνγκ Τουμ Αμπάντου και ο λοχίας Έρνεστ Άντο Μενσά. Ο Σάμουελ Σαρπόνγκ ήταν πρώην δήμαρχος της Μητροπολιτικής Συνέλευσης του Κουμάσι (KMA) την περίοδο του προέδρου Μιλς, και αργότερα έγινε περιφερειακός υπουργός της Ασάντι και στη συνέχεια περιφερειακός υπουργός της Κεντρικής Περιφέρειας.

Πηγή: in.gr

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24