Τον Ολυμπιακό υποδέχτηκε το Λαύριο για την 18η αγωνιστική της Basket League, με τους ερυθρόλευκους να νικούν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με 76-81.

Τον Ολυμπιακό υποδέχτηκε το Λαύριο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λαυρεωτικής για την 18η αγωνιστική της Basket League, με τους ερυθρόλευκους να νικούν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες με 76-81.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Live Streaming!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Live Streaming!

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παρκέ με τους Ουέμπερ, Γκος, Παπανικολάου, Βεζένκοβ και Μιλουτίνοφ.

Ο αγώνας άρχισε με το Λαύριο να πατάει εμφανώς καλύτερα στο παρκέ , αφού πήρε το προβάδισμα με 5-2, με τον Ολυμπιακό όμως να αντιδρά και να παίρνει το προβάδισμα με 5-6 μετά από τρίποντο και φάουλ του Κώστα Παπανικολάου. Οι ερυθρόλευκοι με καλάθι και φάουλ του Ουέμπερ προηγήθηκαν με 11-14. Το Λαύριο στην συνέχεια ισοφάρισε αλλά και προσπέρασε με 17-16. Με την πρώτη περίοδο να τελειώνει με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 22-22.

Η δεύτερη περίοδος δεν άρχισε καλά για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δέχτηκαν ένα σερί 6-0 από την ομάδα του Λαυρίου, με αποτέλεσμα ο Ντέιβιντ Μπλατ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το Λαύριο ευτύχησε να προηγηθεί με 32-24, με τον Ολυμπιακό όμως να μην μένει άπραγος και να μειώνει σε 32-29 μετά από τρίποντο του Πρίντεζη και λεί απ του Ουέμπερ. Στην συνέχεια, ο Μπριάντε Ουέμπερ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους ερυθρόλευκους, σκοράροντας 2 συνεχόμενα τρίποντα για το 37-38 στο 17′. Η δεύτερη περίοδος τελείωσε με 44-40 υπέρ του Λαυρίου, αφού οι ερυθρόλευκοι στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου δέχτηκαν δύο απανωτά καλάθια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 44-42 με άλει ουπ του Νίκολα Μιλουτίνοφ. Αν και οι ερυθρόλευκοι έδειξαν καλύτερα στοιχεία στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου βρέθηκαν πίσω με 51-46, κάνοντας κακές επιλογές επιθετικά και λάθη αμυντικά. Ο Ολυμπιακός μείωσε στον 1 πόντο (51-50) μετά από δύο καλάθια του Γιώργου Πρίντεζη. Έπειτα, οι Πειραιώτες με δύο εύστοχες βολές του Γκος και τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη πέρασαν μπροστά με 57-61, με τον προπονητή του Λαυρίου να καλεί τάιμ άουτ, ώστε ο Ολυμπιακός να μην ξεφύγει. Στην συνέχεια το Λαύριο ισοφάρισε σε 61-61, με τον Πρίντεζη όμως να ξαναβάζει μπροστά τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη να γράφει το σκορ της τρίτης περιόδου (61-65) με λεί απ.

Η τέταρτη περίοδος δεν άρχισε ιδανικά για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, η οποία δέχτηκε 5 συνεχόμενους πόντους (66-65), χάνοντας έτσι το προβάδισμα που είχε με 61-65. Η συνέχεια βρήκε τους Πειραιώτες να παίρνουν ξανά το προβάδισμα με τον Βασίλη Σπανούλη να πετυχαίνει 5 πόντους (68-72). Το Λαύριο με λεί απ και τρίποντο μείωσε σε 73-74, βάζοντας έτσι φωτιά στον αγώνα 2:28 πριν το τέλος. Το Λαύριο προσπέρασε με 75-74 με τον Πρίντεζη όμως να ισοφαρίζει σε 75-75 με μία ελεύθερη βολή, με τον Ουέμπερ να βάζει ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό με 75-77 με λέι απ του στον αιφνιδιασμό. Εν συνεχεία, ο Μιλόσεβιτς μείωσε με μία ελεύθερη βολή σε 76-77, 21 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της τέταρτης περιόδου. Ο Ουέμπερ με μία εύστοχη ελεύθερη βολή έκανε το 76-78. Με τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση να παίζει καλή άμυνα και να κερδίζει εντέλει με 76-81 στις λεπτομέρειες.

Περισσότερα σε λίγο…

Κωνσταντίνος Τούμπανος

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24