Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα, επικράτησαν εύκολα με 19-24 επί του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη για την 20η αγωνιστική της Handball Premier.

Στο Ε.Α.Κ Νεάπολης αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ για την 20η αγωνιστική της Handball Premier, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 19-24 δίχως να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Τούμπανου…

Βόλεϊ γυναικών: Εδώ θα δείτε τον τελικό Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός
Βόλεϊ γυναικών: Εδώ θα δείτε τον τελικό Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός

Το ματς άρχισε με τους ερυθρόλευκους να ανοίγουν το σκορ με τον Λέμος (0-1) και τον ΠΑΟΚ να κερδίζει πέναλτι και να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1. Με δύο γκολ από τον Άγγελο Τσίλη και τον Πάτρικ Λέμος ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ στο 1-3. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρσιτς έκανε μία καθοριστική επέμβαση κρατόντας το 1-3, με τον Αραπακόπουλο στον αιφνιδιασμό να κάνει το 1-4 στο 5′. Στην συνέχεια ο Λέμος με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το 2-5, σκοράροντας παράλληλα και το τρίτο του γκολ στην αναμέτρηση. Έπειτα οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές και με δύο κερδισμένα πέναλτι έκαναν το 3-7 με τον Δημήτρη Τζηρά. Ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 5-7 με δύο συνεχόμενα γκολ με τους ερυθρόλευκους να αντιδρούν και να σκοράρουν με τον Σανική για το 5-8 και τον Άρσιτς (5-9) με σουτ από την δική του εστία στην άδεια εστία του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα συνέχισαν ακάθεκτοι, σκοράροντας με τον Τζηρά και τον Ρέινα για το 5-11. Με πέναλτι του Τζηρά στο 20′ οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν 7 γκολ μπροστά (5-12), έχοντας σκοράρει 5 συνεχόμενα γκολ από το 5-7. Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου εκμεταλλεύτηκε τις αλλεπάλληλες δίλεπτες που είχε χρεωθεί ο Ολυμπιακός και μείωσε σε 8-12. Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 8-13.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, διευρύνοντας παράλληλα και το προβάδισμα τους με την εξαιρετική τους άμυνα. Οι Πειραιώτες με δύο γκολ των Σανίκη και Λιάπη έφεραν το σκορ στο 8-15. Στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 9-15, με τους νταμπλούχους όμως να σκοράρουν δύο γκολ με τον Τζηρά και να φέρνουν την διαφορά στην μεγαλύτερη τιμή της στο παιχνίδι με 8 γκολ (9-17). Οι ερυθρόλευκοι στην συνέχεια ανέβασαν και άλλο τον ρυθμό τους, φτάνοντας την διαφορά και στο +10! (12-22) με γκολ πάλι από τον Τζηρά. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα εφόσον το ματς είχε κριθεί, έδειξε μια μικρή χαλάρωση 8 λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει σε 15-22 στο 54′. Ο Ολυμπιακός έκανε το 15-23 με γκολ του Κρητικού. Με τον ΠΑΟΚ να μειώνει αργότερα σε 16-23 και τον Κρητικό να ξανασκοράρει για το 16-24. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός χαλάρωσε εντελώς, δίνοντας παράλληλα και την ευκαιρία στους αναπληρωματικούς του να πάρουν χρόνο συμμετοχής (Τερλέσκι, Μούγιτς), αφού το ματς είχε κριθεί. Ο ΠΑΟΚ το εκμεταλλεύτηκε δίχως όμως να μπορεί να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 19-24 στην Θεσσαλονίκη και να παραμένει μόνος πρώτος στην βαθμολογία.

Περισσότερα σε λίγο…

Κωνσταντίνος Τούμπανος

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24