Με τους Κώστα Παπανικολάου, Τόμας Γουόκαπ και Μιχάλη Λούντζη να ηγούνται της προσπάθειας, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Σλοβενίας με 98-91 σε φιλικό στη Λιουμπλιάνα.

Η Εθνική Ανδρών νίκησε στη Λουμπλιάνα την Σλοβενία με 98-91 στο πρώτο φιλικό που έδωσε στο δρόμο της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023! Οι δύο ομάδες έχουν ήδη κλείσει το δεύτερο ραντεβού τους στις 4 Αυγούστου στις 19.00 στο ΟΑΚΑ, σε μια βραδιά στην οποία θα τιμηθεί και ο Νίκος Γκάλης!

Ουόκαπ, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου, Μήτογλου και Παπαγιάννης ξεκίνησαν στο παιχνίδι για την ελληνική ομάδα με τον δεύτερο να έχει αναλάβει να περιορίσει τον Λούκα Ντόντσιτς και να γράφει και το 4-4 (2’). Λίγο μετά το τρίτο λεπτό ο Τόμας Γουόκαπ έβαλε το πρώτο του καλάθι με τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας, ενώ λίγο αργότερα ο Ντίνος Μήτογλου βρήκε ξανά το στόχο μετά από απουσία σχεδόν ενάμιση χρόνου από τα παρκέ (11-8, 4’).

Ο Δημήτρης Ιτούδης άρχισε νωρίς στον αγώνα να κάνει αλλαγές, ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντόντσιτς πήρε προσπάθειες για να γράψει το (20-10, 6’10’’). Ο Λούντζης έβαλε το πρώτο τρίποντο για την ελληνική ομάδα (24-17, 8’), ο Μποχωρίδης το δεύτερο για το 27-22 (9’) και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο -Μήτογλου έγραψαν το 33-30 (13’).

H Σλοβενία προσπάθησε να τρέξει και όταν τα κατάφερε έστειλε τη διαφορά στο +10 (41-31, 15’). Ουόκαπ και Θανάσης συνδυάστηκαν για την πιο εντυπωσιακή φάση της ελληνικής ομάδας (41-35 (16’) για να δώσουν τη σκυτάλη στο δίδυμο Παπανικολάου – Παπαγιάννη (41-40, 17’10”).

Mε το “καλημέρα” στην τρίτη περίοδο ο Παπανικολάου μέτρησε 2/2 τρίποντα για το 49-49 (21’20”) και ο Ουόκαπ τον μιμήθηκε για το 49-52 (21’45”) και στη συνέχεια πάσαρε στον αρχηγό για το 54-55 (24′), πριν χρεωθεί με τέταρτο φάουλ. Ο Παπ πάντως συνέχισε στο δικό του ρυθμό και με 5/5 τρίποντα έγραψε το 58-60 (25′). To ντέρμπι συνεχίστηκε με τον Λούντζη να δίνει το προβάδισμα στην Ελλάδα για μία ακόμη φορά (68-69, 28’30”) και τον Μήτογλου με σουτ τριών πόντων να διαμορφώνει το 71-73 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το προβάδισμα συνέχισε να αλλάζει χέρια σχεδόν φάση με τη φάση με τον Λούντζη να γράφει το 89-90 (37’30”) από τη γραμμή και τον Ουόκαπ με επτά συνεχόμενους πόντους να οδηγεί στο 90-98 (39’30”) με την αυλαία να πέφτει με το τελικό 91-98.

Διαιτητές: Μάικιτς, Σπάνιτς, Πίπαν

Δεκάλεπτα: 29-22, 49-43, 71-73, 91-98

Ελλάδα (Ιτούδης): Ουόκαπ 15 (2τρ, 7 α), Λαρεντζάκης 6 (1), Παπαγιάννης 8 (3κ), Παπανικολάου 19 (6/6 τρ.), Μήτογλου 13 (1), Ρογκαβόπουλος, Λούντζης 15 (2τρ, 7 α), Αγραβάνης, Καλαϊτζάκης 3, Μποχωρίδης 5 (1), Τσαλμπούρης, Αντετοκούνμπο 14

Μπορείτε να δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24