Ο κομβικός ρόλος του Μιχάλη Κουντούρη στη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και η αναπόσπαστη συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τμήμα του βόλεϊ.

Εντύπωση προξένησε σε πολλούς η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στους πανηγυρισμούς της κατάκτηση του CEV Challenge Cup από την ομάδα βόλεϊ ανδρών των ερυθρολεύκων.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν στο επίκεντρο των επινικίων με τους παίκτες της ομάδας να τον προσκαλούν να σηκώσουν μαζί το βαρύτιμο τρόπαιο.

Ο Αντρέα Γκαρντίνι ξεκινάει να χτίζει τον νέο Ολυμπιακό!
Ο Αντρέα Γκαρντίνι ξεκινάει να χτίζει τον νέο Ολυμπιακό!

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Το κεφάλαιο Κουντούρης και η συμβολή Μαρινάκη

Κι όχι άδικα. Παρότι πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού είναι ο Μιχάλης Κουντούρης, η συμβολή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο τμήμα του βόλεϊ είναι ιστορική και αναπόσπαστη. Άλλωστε με το τμήμα του βόλεϊ Ανδρών στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν η πρώτη απόπειρα του να εμπλακεί στα διοικητικά του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της Ελλάδας.

Όπως λοιπόν τότε, έτσι και τώρα, αν δεν παρείχε οικονομική στήριξη ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, το τμήμα βόλεϊ – και όχι μόνο – θα είχε βαλτώσει. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι η προηγούμενη διοίκηση φέρεται να άφησε χρέος 3.670.000 €, ποσό που ανεβαίνει αν λάβουμε υπόψιν ότι είχαν υπογραφεί συμβόλαια άνω των 4.000.000 €, ενώ έγινε και ένα άνοιγμα της τάξεως των 3.000.000 €. Παράλληλα η προηγούμενη διοίκηση είχε λάβει έντοκο δάνειο 800.000 € εκχωρώντας μελλοντικά έσοδα του Ολυμπιακού.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να υποτιμά κανείς το ρόλο του Μιχάλη Κουντούρη στη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ο Κουντούρης, που αποτέλεσε προσωπική πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη κάνει εξαιρετική δουλειά από το διοικητικό του πόστο, κρατώντας λεπτές ισορροπίες στα τμήματα του συλλόγου.

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Το κεφάλαιο Κουντούρης και η συμβολή Μαρινάκη

Και η αναγνώριση του στη συμβολή Μαρινάκη φαίνεται από τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της προεδρίας: «Θα ήθελα να πω πως δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα, αν ο κύριος Μαρινάκης δεν είχε δώσει την έγκριση και δεν ήταν κοντά σε όλες τις στιγμές για να μας βοηθάει. Πραγματικά, δεν είναι αν έδωσε 5-10 – 100 χιλιάδες ευρώ, αν πήρε 2-3 παίκτες, να μας βοηθήσει αγωνιστικά. Είναι ότι έχεις την εγγύηση ενός μεγάλου παράγοντα που ειλικρινά εγώ δεν θα αναλάμβανα αν δεν είχα αυτή την εγγύηση ότι θα είναι κοντά. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια».

Αλλά το πιο σημαντικό και αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους είναι πως το μεγαλείο του Ολυμπιακού είναι τέτοιο που μπορεί να χωρέσει «ογκόλιθους» όπως ο Μαρινάκης και ο Κουντούρης.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24