Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστιας σημασίας νίκη μέσα στη Μπολόνια, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να συσπειρώνεται δείχνοντας στοιχεία μεγάλης ομάδας.

Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός έδειξε στοιχεία μεγάλης ομάδας. Συσπειρώθηκε στα δύσκολα. Είδε το Σλούκα να απουσιάζει και αντί να κάνει πίσω, έπαιξαν όλοι και για τον ασθενή συμπαίκτη τους.

Ακόμα και το γεγονός ότι ο Βεζένκοβ «επέβαλλε» να παίξει αν και άρρωστος, τα λέει όλα. Οι Πειραιώτες μπήκαν στο παρκέ, όχι σαν μια ταλαιπωρημένη ομάδα. Έπαιξαν σαν μια «πεινασμένη» ομάδα.

Γιοκουμπάιτις: «Τρελή ομάδα ο Ολυμπιακός»
Γιοκουμπάιτις: «Τρελή ομάδα ο Ολυμπιακός»

Ο Κάνααν μια μέρα μετά διαγνώστηκε με πέτρα στα νεφρά. Αυτό δεν το βγάζεις σε 1 ώρα. Ο Αμερικανός έκανε τα πάντα στην άμυνα κι ας μην ήτανε καλός μπροστά.

Ο ΜακΚίσικ εκμεταλλεύτηκε την απουσία Σλούκα και έγινε ο κρίκος που ήθελε η επίθεση στα κρίσιμα λεπτά. Αυτός ο παίκτης, αντί να «κλαψουρίζει» για το χρόνο συμμετοχής του, έκανε το παν προκειμένου ο Ολυμπιακός να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Μπολόνια.

Όλα αυτά  συνέθεσαν ένα παζλ το οποίο δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει η ιταλική ομάδα. Οι ασπρόμαυροι παρέταξαν ελάχιστα όπλα κόντρα στους ερυθρόλευκους. Αν δεν ήταν και ο οίστρος του Τεόντοσιτς ίσως και να μην αναφερόταν κανείς στη διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός βγάζει ποιότητα ακόμα και με ελλείψεις!

Φαντάζομαι συμφωνεί ο καθένας ότι ο Σλούκας είναι μια κομβική απουσία για το ΘΡΥΛΟ. Ακόμα κι έτσι όμως, οι συμπαίκτες του δέχθηκαν 82 πόντους και έβαλαν 85.

Έχασαν τη μάχη των ασίστ και των ριμπάουντ για 2, κάτι που είναι λογικό όμως. Ακόμα κι έτσι, η αμυντική αξιολόγηση σύμφωνα με το 3stepsbasket.com έχει πέσει κάτω από 110 πόντους ανά 100 κατοχές. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός πλέον δέχεται 108.7 πόντους για 100 άμυνες που κάνει.

Το νταμπλ νταμπλ του ασθενή Βεζένκοβ, κατοχυρώνει τον διεθνή με τα χρώματα της Βουλγαρίας, ίσως τον κορυφαίο παίκτη της Euroleague αυτή τη στιγμή. Ακόμα, ο ΜακΚίσικ είναι μαζί με το Λαρεντζάκη οι πιο χρήσιμοι «ρολίστες» που θα μπορούσε να έχει μια ομάδα.

Αυτό ακριβώς είναι και η ΟΜΑΔΑ που έχει στήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για τρίτη σερί σεζόν. Ένα σύνολο που έχει πολλές εναλλακτικές να προσφέρει. Παίκτες που παλεύουν ο ένας για τον άλλον. Αθλητές που αντί να σκέφτονται τις απουσίες μπαίνουν μέσα για τη νίκη. Τέτοιοι είναι ο Μπολομπόι, ο Πίτερς, ο Φαλ, ο Λούντζης. Όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους να έρθει ένα μεγάλο διπλό.

Αυτό που έχει ο Ολυμπιακός είναι κάτι ακόμα πιο σπουδαίο από τις παικτικές ικανότητες αυτές καθαυτές. Είναι ΜΕΤΑΛΛΟ. Οι περσινές νίκες, είναι μέταλλο, το διπλό κόντρα στη Βίρτους είναι μέταλλο. Όποιος βλέπει φαντάσματα ότι είναι διαιτητικό «σπρώξιμο», λυπάμαι αλλά είναι πρόβλημά του.

Ο κύριος εκφραστής της λέξης «μέταλλο» είναι φυσικά ο αρχηγός Κώστα Παπανικολάου. Ο Έλληνας φόργουορντ ήταν συγκλονιστικός και πάλι. Βγάζει ενέργεια και όσο άστοχος κι αν είναι τραβάει τον Ολυμπιακό προς τη νίκη. Έχει τη σωστή νοοτροπία.

Δηλαδή μια μέρα ξύπνησε κάποιος διαιτητής και είπε: Ας πάω να ευνοήσω την ομάδα που από τις δυο έχει μικρότερο μπάζτετ. Γελοιότητες…

Εν κατακλείδι:

Ο Ολυμπιακός νίκησε σε ένα από τα πιο δύσκολα βράδια του στην εφετινή σεζόν. Πήρε το θετικό αποτέλεσμα γιατί όλοι φώναξαν «παρών». Ήταν εκεί που έπρεπε προκειμένου να ευχαριστήσουν το κοινό τους που κοκκίνησε άλλη μια εξέδρα του εξωτερικού.

Στο παιχνίδι με τη Ρεάλ θα φανεί αν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι σε φόρμα προκειμένου να καθιερωθεί στην τετράδα. Η «βασίλισσα» έρχεται φουριόζα και είναι σε εκπληκτική κατάσταση. Ο Ολυαμπικός από την άλλη μετά τις μεγάλες νίκες με ΠΑΟ και Βίρτους θέλει να κάνει μια δήλωση ότι είναι δυνατός και ότι δεν πέφτει από το πλεονέκτημα έδρας με τίποτα.

Υ.Γ,1.: Εσείς οι πολύ ευαίσθητοι με τα διαιτητικά λάθη θα είχατε δικαίωμα δια να ομιλείτε αν μιλούσατε όταν γίνονταν και σε βάρος του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη…

Υ.Γ.2.: Τα λόγια «καρδιάς» του Χρήστου Μπαφέ αντανακλούν και τη δική μου ψυχολογία τον τελευταίο καιρό και πιστέψτε με είναι έτσι όπως τα λέει…

Αναστάσης Κατσαβός

Ονομάζομαι Αναστάσης Κατσαβός, είμαι γεννημένος το 1987, το πρώτο επάγγελμα είναι μουσικός και η δημοσιογραφία ήρθε στη ζωή μου στις πιο δύσκολες προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες!

Η αγάπη μου για το μπάσκετ και πιο ειδικά για το μπάσκετ γυναικών με έκανε να ξεκινήσω να γράφω και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου έστω και ανώριμα.

Το όνειρο μου ήταν να μιλήσω με τους πρωταγωνιστές και για πρωταγωνίστριες δηλαδή τους αθλητές και αθλήτριες και τους προπονητές και προπονήτριες και η δημοσιογραφία με έκανε να βρεθώ κοντά σε σημαντικές προσωπικότητες του κορυφαίου αθλήματος!

Η πρώτη μου ερασιτεχνική στέγη ήταν το ερυθρόλευκο μπλογκ red pointguard, ενώ η πρώτη μου επαγγελματική ήταν το overfm.gr και το ebasket.gr ταυτόχρονα.

Ωστόσο θεωρώ ύψιστη τιμή την ένταξη μου στο thrylos24, όπου κύριο μέλημα είναι η ερυθρόλευκη ενημέρωση!

Αυτή τη στιγμή εργάζομαι επίσης και σε ένα από τα κορυφαία αμιγώς μπασκετικά σάιτ, το superbasket.gr, όπου η επικαιρότητα αποκτά σάρκα και οστά με μοναδικό τρόπο.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24