Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης και κατάφερε να επικρατήσει με 5-0 και να πει ιδανικά αντίο στο 2022.

Τελευταία αγωνιστική για το 2022 και ο Ολυμπιακός έκλεισε τη χρονιά με τον κατάλληλο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 5-0 του Αστέρα Τρίπολης, χάρις στα γκολ των Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού, Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα.

Ένα απόγευμα στο οποίο χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο γήπεδο και με την παρουσία τους και τη φωνή τους, βοήθησαν την ομάδα να επιστρέψει στις νίκες. Και τη νίκη, μιας και μιλάμε για ένα μεγάλο σκορ μετά από πολύ καιρό.

Premier League:Το επίτευγμα της Νότιγχαμ
Premier League:Το επίτευγμα της Νότιγχαμ

Η αναμέτρηση…

Ένα εκρηκτικό ξεκίνημα, με γκολ του Πεπ Μπιέλ μόλις στο 4′ μετά από καταπληκτική ασίστ του Κώστα Φορτούνη. Γρήγορο γκολ, κάτι το οποίο προφανώς και ήθελε ο Μίτσελ για να μπει η ομάδα του με μεγαλύτερη άνεση στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης, κύλησε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία να πιέσει και να φτιάξει γρήγορη επίθεση. Ο Αστέρας είχε ένα μία φάση διαρκείας στην οποία έκανε και δοκάρι, αλλά σε γενικές γραμμές ο ρυθμός ήταν χαλαρός.

Το ημίχρονο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό, αν και χρειάστηκε μια στιγμή για να μας υπενθυμίσει ο Χάμες Ροντρίγκες το πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Ο Κολομβιανός υποδέχθηκε την μπάλα από τον Χουάνγκ και με έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής έκανε το 2-0. Ένα απίστευτο σουτ που άφησε «άγαλμα» τον Παπαδόπουλο.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνεται κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία στις δύο εστίες, με τους «ερυθρόλευκους» να ανεβάζουν ρυθμό όσο πρέπει, για να έχουν το υπέρ τους προβάδισμα στο ημίχρονο. Ένα δίκαιο 2-0 και κρίνοντας από την εικόνα του πρώτου μέρους, στο δεύτερο θα δούμε ένα πιο επιθετικό πρόσωπο, με περισσότερα τρεξίματα.

Εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή από Χουάνγκ και Εμβιλά, με την τριάδα μπροστά να αποδίδει αν και πολλές φορές χάνουν τις θέσεις του. Είναι δύσκολο το σύστημα που πάει να βγάλει ο Μίτσελ, αλλά αν το καταφέρει θα μιλάμε για μία τρομερή τριπλέτα (Φορτούνη, Χάμες, Μπιέλ). Ιδανικά βέβαια, θα ήταν να υπάρχει έστω και ένας «καθαρός» εξτρέμ στο βασικό σχήμα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μίτσελ δεν έκανε κάποια αλλαγή. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα, όμως το πρώτο τέταρτο δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Παπαδόπουλου. Ήταν χαμηλό το τέμπο, όπως και στο πρώτο μέρος, με τους «ερυθρόλευκους» να περιμένουν απλά την κατάλληλη στιγμή για να επιτεθούν. Στο 62′ έγιναν οι πρώτες δύο αλλαγές, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Κώστα Φορτούνη να περνούν εκτός και τη θέση τους να παίρνουν οι Σεντρίκ Μπακαμπού και Γκάρι Ροντρίγκες αντίστοιχα.

Βέβαια, ο  πρώτος δεν άργησε να κάνει τη διαφορά. Μετά από πίεση ψηλά του Ολυμπιακού, ο Πεπ Μπιέλ έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Χάμες και εκείνος πάσαρε άψογα στον Μπακαμπού, ο οποίος σε άδεια εστία έκανε το 3-0. Ένα πολύ ωραίο γκολ, το οποίο ξεκίνησε χάρις την υψηλή πίεση.

Τρία λεπτά μετά από το γκολ των «ερυθρόλευκων», ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο ακόμη αλλαγές. Τη θέση των Ρέαμπτσιουκ και Χάμες, πήραν οι Μαρσέλο και Μασούρας. Ο Βραζιλιάνος έδειξε πολύ κεφάτος και από τα πρώτα λεπτά έκανε πολλές ενέργειες που ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Λίγα λεπτά αργότερα, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πετύχει και ένα τέταρτο γκολ, ο Μίτσελ έκανε την τελευταία του αλλαγή, με τον Ντιαντιέ Σαμασέκου να περνάει στο 80′ στη θέση του Γιαν Εμβιλά, ο οποίος ένα λεπτό νωρίτερα είχε δει και την κίτρινη κάρτα.

Στο 84′ και ο Γκάρι Ροντρίγκες κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από μία πολύ ωραία προσποίηση μπροστά από τον Παπαδόπουλο.

Βέβαια, το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 91′ με τον Γιώργο Μασούρα να πιάνει μία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και να διαμορφώνει το τελικό 5-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Ινμπόμ Χουάνγκ, Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες, Ελ Αραμπί.

Αστέρας Τρίπολης (Μανιάτογλου): Παπαδόπουλος – Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής – Ντομίνγκεθ, Τιλίκα, Μπαρτόλο, Άλβαρες – Κρέσπι, Μπαράλες.

Παναγιώτης Ραμαντάνης

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24