Κάποιοι ειρωνεύονται και κάνουν καζούρα για τον Μαρσέλο, ξεχνώντας τι έλεγαν και οι ίδιοι. Το πικρό ποτήρι όμως είναι γι αυτούς ο Χάμες Ροντρίγκεζ. Και το πίνουν γουλιά-γουλιά. Η Αθλητική διαπλοκή αναλύει...

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φήμες για πιθανή διακοπή της συνεργασίας Ολυμπιακού-Μαρσέλο, τα αντιολυμπιακά ΜΜΕ και trolls έχουν πάρει φωτιά… Ειρωνείες για την εκδήλωση υποδοχής, γέλια για το σύνθημα «Μαρσέλο έλα μας έχει πιάσει τρέλα», κοροϊδία επιπέδου γυμνασίου για την κοιλιά του Βραζιλιάνου, κατηγορίες για τον τρόπο που του… φέρθηκε ο Ολυμπιακός και πολλές άλλες αστειότητες.

Η αλήθεια είναι μία: Στην περίπτωση Μαρσέλο, δεν χωράει καζούρα! Καζούρα μπορεί να χωρούσε σε άλλες περιπτώσεις μεταγραφών που δεν πέτυχαν (πχ ο Ονιεκούρου, η απόδοσή του και τα μαλλιά του), όχι όμως εδώ. Οι ίδιοι οι οπαδοί των αντιπάλων του Ολυμπιακού είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό στην είδηση της μεταγραφής.

ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΑΕΚ

ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ ΟΠΑΔΩΝ ΠΑΟΚ

Αλλά ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης που παραδοσιακά ασκούν δριμεία κριτική στον Ολυμπιακό, έδειχναν εντυπωσιασμένα από τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου:

Εν τέλει, αν οριστικοποιηθεί ως αποτυχημένη η μεταγραφή Μαρσέλο στον Ολυμπιακό, ήταν μία αποτυχημένη πρόβλεψη για όλους, όχι μόνο για τον οργανισμό του Ολυμπιακού!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΧΑΜΕΣ

Η μεταγραφή του Χάμες Ροντρίγκεζ στον Ολυμπιακό ήταν η μεγαλύτερη πίκρα για όλα τα κέντρα που αντιμάχονται τον ερυθρόλευκο οργανισμό. Εκεί ήταν η πραγματική αποτυχία και όχι η αποτυχία της μεταγραφής Μαρσέλο. Η πίκρα στην περίπτωση Χάμες ήταν μεγαλύτερη για τον απλούστατο λόγο ότι τον Κολομβιανό τον ονειρεύτηκαν με τα χρώματα της ομάδας τους…

Ο Ολυμπιακός έκανε τις κατάλληλες κινήσεις για να τον αποκτήσει, αξιοποιώντας και το ότι η μεταγραφική περίοδος είχε κλείσει σε όλη την Ευρώπη πλην της Ελλάδας. Η διοίκηση Μπαλτάκου στην ΕΠΟ, έκανε -άθελά της- ένα σπουδαίο δώρο στον Ολυμπιακό, καθώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που μπορούσε να έρθει ο Χάμες ήταν η Ελλάδα!

Αλησμόνητη έχει μείνει η πρωτοφανής επιδρομή οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο προφίλ του Χάμες Ροντρίγκεζ στο Instagram, όπου τον παρακαλούσαν γονυπετείς να έρθει στην ομάδα τους…

Τότε το SDNA προχώρησε σε… εκτεταμένη δημοσιογραφική έρευνα για τον Κολομβιανό σούπερ σταρ. Ο παίκτης ξαφνικά εμφανιζόταν στα μάτια του πορτοκαλί site ως «μόνιμα τραυματίας», «με ελεύθερη πτώση», ως παίκτης «που δεν τράβηξε στο Κατάρ» και οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν θα έπρεπε να είναι τόσο χαρούμενοι…

Και πάλι… κουβάς λοιπόν! Ο Χάμες αποδείχθηκε μία εντελώς διαφορετική περίπτωση από τον Μαρσέλο. Ποδοσφαιριστής με δίψα να επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αθλητικός και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση παρότι είχε να αγωνιστεί μισό χρόνο, αλλά και σε πολύ καλή ηλικία, μόλις 31 ετών! Μαζί με τον Ντέταρι που ήρθε στα 25 του, τον Ζιοβάνι που ήρθε στα 27 του και τον Ζάχοβιτς που ήρθε στα 28 του, ο Χάμες αποτελεί το νεότερο μεγάλο όνομα που ήρθε στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πριν καν γνωριστεί με τους συμπαίκτες του, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα της 5ης αγωνιστικής με τον Άρη στις 18/09/2022 όπου έπαιξε 72 λεπτά. Η εμφάνισή του ήταν ουσιαστική, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά της Opta για το Sport24 είχε 28/32 πάσες, 19/22 πάσες πάνω από τη σέντρα, 8/10 πάσες στην επίθεση, 50% προωθημένες πάσες και 1 key pass, ενώ είχε συνολικά 32 ενέργειες με την μπάλα, 1 ενέργεια στην περιοχή, 5 ανακτήσεις μπάλας και 1 σουτ.

Ο Κολομβιανός διεθνής καλείται στην εθνική ομάδα της χώρας του και στις 25/09/2022 στο φιλικό με την Γουατεμάλα σκοράρει, ενώ τραυματίζεται ελαφρά και προφυλάσσεται στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο.

Στις 09/10/2022, ο Χάμες πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ για την 7η αγωνιστική, παρά την εκπληκτική επέμβαση του γκολκίπερ των Κρητικών στο πέναλτι που εκτέλεσε. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η εξαιρετική ασίστ του με την οποία ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Wyscout για το Gazzetta, στο σύνολο των ενεργειών του στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Κολομβιανός είχε 76%. Επίσης είχε 1/1 σουτ στον στόχο, 1 ασίστ και δείκτη xGoals στο 0.76. Είχε 38/41 πάσες με 93% και 3/4 μακρινές πάσες με 75%.

Ακολουθεί ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στις 17/10/2022 για την 8η αγωνιστική και ο Χάμες ανοίγει λογαριασμό και στα γκολ με την εντυπωσιακή καρφωτή κεφάλια του.

Πέραν του γκολ, ο Κολομβιανός ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και σύμφωνα με τα στατιστικά της Wyscout για το Gazzetta, στα 71 λεπτά που αγωνίστηκε είχε:

  • 68% στις πάσες (30/44)
  • 2/2 ντρίμπλες
  • 7/9 μονομαχίες (2/2 στον αέρα)
  • 2/4 μακρινές μπαλιές
  • 4/5 πάσες στην περιοχή
  • 2/3 επανακτήσεις
  • 5 κερδισμένα φάουλ.

Ακολούθησε ο αγώνας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στις 22/10/2022, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 0-2. O Χάμες Ροντρίγκεζ ήταν κορυφαίος με αποκορύφωμα την ασίστ και είχε εξαιρετικά στατιστικά.

Στον αγώνα με την Λαμία στις 30/10/2022, είχαμε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση του Κολομβιανού, με αποκορύφωμα το γκολ που σημείωσε με απίστευτη κεφαλιά στο 22′

Ο Χάμες ήταν επίσης πολύ καλός στη Λεωφόρο, αλλά και στον αγώνα με την ΑΕΚ όπου έδειξε την κλάση του και στο εξαιρετικό γκολ που σημείωσε, το οποίο ακυρώθηκε λόγω οριακού οφσάιντ του Μασούρα.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Το μόνο «αγκάθι» αναφορικά με τον Χάμες Ροντρίγκεζ, αφορούσε την πιθανή αποχώρησή του το καλοκαίρι. Θα ήταν κρίμα ένας παίκτης τέτοιας στόφας να περνούσε από τον Ολυμπιακό σε μία τόσο μεταβατική χρονιά που είχε και αρκετά λάθη και να έφευγε χωρίς καν να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό αγώνα (καθώς η λίστα της ΟΥΕΦΑ είχε κλείσει όταν αποκτήθηκε από τους Ερυθρόλευκους).

Η χθεσινή είδηση για την ανανέωση του Χάμες ήταν η πιο ευχάριστη είδηση μετά από πολύ καιρό στον Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης έκανε έγκαιρα αυτό που πρέπει, «κλειδώνοντας» τον παίκτη στο λιμάνι. Ο Χάμες φαίνεται ότι γουστάρει στον Ολυμπιακό και ότι βρίσκει τον εαυτό του. Η πιθανή αποχώρηση Μαρσέλο δεν τον επηρέασε και προχώρησε σε ανανέωση μέχρι το καλοκαίρι του 2024, δηλαδή μέχρι τα 33 του, με προοπτική πλέον αν όλα πάνε καλά, να κλείσει στο λιμάνι την καριέρα του σε επόμενη ανανέωση. Έτσι, ο Κολομβιανός θα είναι στον Πειραιά και του χρόνου, σε μία σεζόν, όπου με «πυξίδα» τα φετινά λάθη, θα υπάρξει μία μεγαλύτερη οργάνωση στον Ολυμπιακό, σε αντίθεση με τη φετινή «καταιγίδα» του καλοκαιριού. Συνεπώς, οι φίλοι της ομάδας θα μπορέσουν να απολαύσουν έναν τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή σε ένα ακόμα πιο στρωμένο περιβάλλον του χρόνου και σε ευρωπαϊκές βραδιές. Αλλά και σε ό, τι αφορά τη φετινή χρονιά, όπως εξελίχθηκε και παρά τον πόλεμο που υπάρχει, μόνο σε κέρδη έχουν να ελπίζουν Ολυμπιακός και Χάμες. Το άγχος πλέον, βρίσκεται αλλού…

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΜΕΣ

Κλείνοντας, ας δούμε εν συντομία το συγκλονιστικό βιογραφικό του Χάμες Ροντρίγκεζ:

Το 2010, η Πόρτο αγόρασε τον Κολομβιανό από την Αργεντίνικη Μπάνφιλντ έναντι 7.350.000 ευρώ σε ηλικία μόλις 19 ετών. Στην Πόρτο έμεινε τρία χρόνια και εντυπωσίασε. Σε 108 συμμετοχές είχε 32 γκολ και 42 ασίστ. Με τα χρώματα της Πόρτο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Πορτογαλίας, ένα κύπελλο, ένα σούπερ καπ, αλλά και το Europa League.

Το 2013, η Μονακό δαπάνησε 45 εκατομμύρια ευρώ και τον απέκτησε από την Πόρτο! Στην Μονακό σε 38 αγώνες είχε 10 γκολ και 14 ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2014, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, εντυπωσίασε όλο τον κόσμο και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης κερδίζοντας το χρυσό παπούτσι. Με την Κολομβία έφτασε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη διοργανώτρια Βραζιλία. Σκόραρε και κατά της εθνικής μας, ενώ ξεχώρισε το μαγικό γκολ κόντρα στην Ουρουγουάη, για το οποίο βραβεύθηκε από την FIFA καθώς ανακηρύχθηκε το κορυφαίο γκολ του Παγκοσμίου κυπέλλου…

Μετά το Μουντιάλ η αξία του στο Transfermarkt εκτοξεύεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ και η Ρεάλ Μαδρίτης τίναξε την μπάνκα στον αέρα δαπανώντας 75 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μονακό. Επρόκειτο για μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές όλων των εποχών! Με τα χρώματα της Ρεάλ κατέκτησε δύο Τσάμπιονς λιγκ, δύο παγκόσμια κύπελλα συλλόγων, δύο σούπερ καπ Ευρώπης, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα σούπερ καπ Ισπανίας! Τα στατιστικά του με τη βασίλισσα ήταν 37 γκολ και 42 ασίστ σε 125 αγώνες! Η αξία του στο Transfermarkt εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2017 επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η Μπάγερν Μονάχου όπου θα αγωνιστεί δύο σεζόν ως δανεικός από την Ρεάλ. Με τα χρώματά της Μπάγερν, κατακτά δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, ένα κύπελλο Γερμανίας και ένα σούπερ καπ Γερμανίας. Σε 67 αγώνες με τους Γερμανούς θα πετύχει 15 γκολ και θα μοιράσει 20 ασίστ.

Η επιστροφή του στη Ρεάλ τη χρονιά του covid (2019/20) συνοδεύθηκε από μέτριες εμφανίσεις για τα δεδομένα αυτού του επιπέδου, με την αξία του να υποχωρεί στα 32 εκατομμύρια ευρώ που όμως παρέμεναν ένα τεράστιο νούμερο. Επόμενος σταθμός του το 2020, η Πρέμιερ Λιγκ και η Έβερτον, όπου σε 26 αγώνες σημείωσε 6 γκολ και είχε 9 ασίστ και το 2021 βρέθηκε στην Αλ Ραγιάν και στα πετροδόλαρα του Κατάρ με ένα ιλιγγιώδες συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ! Με τη φανέλα της είχε 16 συμμετοχές με 5 γκολ και 7 ασίστ παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε.

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο καλοκαίρι του 2022 με τον παίκτη αυτών των περγαμηνών στην ηλικία των 31 ετών να επιλέγει το Ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό.

Άρα λοιπόν, πριν ειρωνευθείτε για τον Μαρσέλο, σκεφθείτε ότι στην περίπτωση του Βραζιλιάνου πέσατε κι εσείς έξω. Στην περίπτωση Χάμες, από τη μέρα που συμφώνησε με τον Ολυμπιακό, πίνετε το πικρό ποτήρι γουλιά-γουλιά, όσες δημοσιογραφικές έρευνες και αν κάνετε…

Αθλητική Διαπλοκή

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24