Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν την ΑΕΛ για την 13η αγωνιστική της Super League στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο τελευταίο παιχνίδι για το 2020. Ο Ολυμπιακός πήρε μια εύκολη νίκη με 5-1 και παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Έκλεισε έτσι την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ματσάρα ο Φορτούνης, δύο γκολ ο «φονιάς» Ελ Αραμπί, από ένα οι Σουντανί, Μασούρας και Μπρούμα. Ειδικά ο τελευταίος το χρειαζόταν πολύ και έδειξε πολύ καλά στοιχεία και άφησε ικανοποιημένο τον Πέδρο Μαρτίνς. Ρεπορτάζ του Αντώνη Κόκκινου!

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τομν Ολυμπιακό με επιθετικές διαθέσεις και σκοπό να πιέσει από την αρχή την ΑΕΛ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, αριστερά στην άμυνα ο Χολέμπας και δεξιά ο Ραφίνια. Στα στόπερ ήταν ο Σεμέδο, με τον Μπα να επιστρέφει στην ενδεκάδα. Στα χαφ ξεκίνησαν ο Εμβιλά με τον Καμαρά. Στο ένα άκρο της επίθεσης ήταν ο Μπρούμα, στο άλλο ο Σουντανί και σε ρόλο επιτελικού ο Φορτούνης. Στην επίθεση ήταν ο Ελ Αραμπί.

Ήττα για την Μπαρτσελόνα πριν το ταξίδι στην Ελλάδα
Ήττα για την Μπαρτσελόνα πριν το ταξίδι στην Ελλάδα

Η ΑΕΛ είχε σημαντικές είχε σημαντικές απουσίες και ο Γιάννης Τάτσης παρέταξε την ομάδα του μαζεμένη στην άμυνα, για να κλείσει τους χώρους. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μπάγιτς, στην άμυνα οι  Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Μπέρτος, στα χαφ οι Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Πλατέλλας, Πινακάς και στην επίθεση ο Γιουνές.

Πίεση από την αρχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε με διάθεση να πιέσει, είχε την κατοχή της μπάλας και η ΑΕΛ τον περίμενε στο δικό της μισό. Οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν τρόπο να πατήσουν περιοχή και να δημιουργήσουν καταστάσεις, αλλά δεν ήταν εύκολο με όλη την ΑΕΛ μαζεμένη στην περιοχή της. Ο Ραφίνια έπαιρνε πολλές προσπάθειες από τα δεξιά και απειλούσε με σέντρες, αλλά έπρεπε να περιμένει μέχρι το 25′ ο Ολυμπιακός για να εκμεταλλευτεί τις σέντρες του. Έτσι στο 25′ ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί στο δεύτερο δοκάρι πήδηξε ψηλότερα από όλους, έπιασε την κεφαλιά, ο Μπάγιτς έβγαλε ενστικτωδώς, αλλά ο Σουντανί ήταν εκεί και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ.

Ξανά γκολ από στατική φάση, αλλά αντέδρασε

Στο 33′ η ΑΕΛ κέρδισε κόρνερ, πήρε δύο κεφαλιές μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Πινακά στη 2η να σκοράρει για το 1-1. «Κοιμήθηκε» ξανά η άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά έβγαλε αμέσως αντίδραση ο Ολυμπιακός. Έψαξε άμεσα το γκολ και το βρήκε στο 40′, όταν ο Φορτούνης εκμεταλλεύτηκε μια ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων, πρόλαβε στην έξοδο τον Μπάγιτς, έκοψε την μπάλα στον Ελ Αραμπί και αυτός σε κενό τέρμα κατάφερε να κάνει το 2-1, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο ίδιο τέμπο ο Ολυμπιακός

Με τον Κώστα Φορτούνη να δίνει ρυθμό στον Ολυμπιακό σε όλο το παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν το τρίτο γκολ που θα τελείωνε το ματς, αλλά έπρεπε να περιμένουν λίγο στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, έπρεπε να περιμένουν να μπει στο ματς ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος πέρασε στην θέση του Σουντανί στο 57′. Έτσι στο 65′, ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα, έδωσε δεξιά στον Μπρούμα που πάτησε περιοχή και έκοψε την μπάλα παράλληλα, την οποία έστειλε στα δίχτυα ο Μασούρας με πλασέ στην κίνηση. Εύκολο γκολ για τον Έλληνα εξτρέμ.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς, γκολ ο Ολυμπιακός

Στο 75′ ο Πέδρο Μαρτίνς έβγαλε τον Κώστα Φορτούνη και τον Ρούμπεν Σεμέδο και πέρασαν στις θέσεις του ο Τιάγκο Σίλβα και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Η ΑΕΛ κέρδισε κόρνερ στο 78′, έβγαλε η άμυνα του Ολυμπιακού, ο Μπρούμα έφυγε στην κόντρα έπειτα από γλίστρημα του τελευταίου αμυνόμενου των φιλοξενούμενων, έφτασε μέχρι την περιοχή και πλάσαρε εύκολα για το 4-1. «Σφράγισε» έτσι την πολύ καλή εμφάνιση του και σίγουρα ο Μαρτίνς χαμογέλασε με τα όσα είδε από τον ταχύτατο εξτρέμ. Μαζί με τον Φορτούνη ήταν οι καλύτεροι παίκτες των «ερυθρολεύκων». Δεν σταμάτησε όμως ο Ολυμπιακός. Στο 87΄ο Μασούρας είχε δοκάρι έπειτα από ωραίο πλασέ που έκανε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στην επόμενη φάση όμως, ο Μπρούμα έδωσε στον Μασούρα, αυτός από αριστερά μέσα από την περιοχή έδωσε στον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός με κοντινό πλασέ σκόραρε για το τελικό 5-1, με το δεύτερο προσωπικό γκολ του

Έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2020 ο Ολυμπιακός, που έκανε πολύ καλή εμφάνιση, έβγαλε ενέργεια, έψαχνε διαρκώς το γκολ και άφησε ικανοποιημένο τον Πέδρο Μαρτίνς. Χαμόγελα φυσικά και για τον Μπρούμα που δείχνει να βρίσκει πατήματα. Έτσι ο Ολυμπιακός έκλεισε το έτος στην κορυφή, αήττητος στο πρωτάθλημα και τώρα ακολουθεί άδεια για να πάρουν ανάσες οι παίκτες του Μαρτίνς.

 

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών).

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας) και Ανδρέας Μεϊντάνας (ΕΠΣ Αχαΐας).

Τέταρτος: Ανδρέας Γκάμαρης (ΕΠΣ Αθηνών)

VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)

AVAR: Ηλίας Κωνσταντίνου (ΕΠΣ Πρέβεζας).

Οι ενδεκάδες: 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά, Σουντανί, Φορτούνης, Μπρούμα, Ελ Αραμπί.

ΛΑΡΙΣΑ: (Γιάννης Τάτσης):Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Μπέρτος, Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Πλατέλλας, Πινακάς, Γιουνές.

Αντώνης Κόκκινος

Άρρωστος με το ποδόσφαιρο από μικρός και με τον αθλητισμό γενικότερα. Οι πρώτες λέξεις που έμαθε να λέει, ήταν μαμά, μπαμπά και Ολυμπιακός. Θυμάται από πιτσιρικάς να στέκεται μπροστά σε μια τηλεόραση να δει τον Θρύλο. Η αρρώστια του με τον Ζιοβάνι αθεράπευτη, βλέπει ξανά και ξανά τα βιντεάκια του μάγου.

Έχει σπουδάσει στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ (ΚΑΡ) και έχει περάσει από εφημερίδες και sites, με την μεγαλύτερη τιμή για αυτόν να είναι η «Ελευθεροτυπία», που την αποκαλεί το… μεγάλο σχολείο για τον ίδιο. Από το 2014 κάνει αναλύσεις αγώνων σε στοιχηματικά sites, όπου διατηρεί και την προσωπική του στήλη.

Θα τον βρείτε επίσης στο ραδιόφωνο αλλά κάποιες φορές και στην τηλεόραση. Η τρέλα του με τον Ολυμπιακό τεράστια και μέσα από το Thrylos24.gr, θα καταθέτει την άποψη του για την μεγάλη του αγάπη.

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24