Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της ΑΣΚ Καρδίτσας με 95-89 κάνοντας με αυτόν τον τρόπο το 3 στα 3 για να συνεχίσουν την αήττητοι πορεία τους στην Α2.

Ο Ολυμπιακός αν και δυσκολεύτηκε επικράτησαν της Καρδίτσας, με 95-89 Η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει αήττητη στην προσπάθειά της για άνοδο στην Α1.

Ρεπορτάζ: Παρασκευάς Τσιλιώτης…

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης επέλεξε για το αρχικό σχήμα να ξεκινήσει τους: Μελισσαράτο, Χρηστίδη, Σκουλίδα, Παπαδιονυσίου, Τσόχλα.

Από την άλλη ο Κομποδιέτης ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους: Μάταλων, Κακλαμάνος, Βαβάτσικος, Καρράς, Παπαρέγκας.

Η αναμέτρηση:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και μόλις από τα πρώτα λεπτά είχε αρχίσει να χτίζει διαφορά. Ζεστός μπήκε όπως σε κάθε αναμέτρηση ο Πέτρος Μελισσαράτος όπου με ένα δίποντο και ένα καλάθι και φάουλ έδωσε διαφορά στην ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη +4 (8-4).  Στην συνέχεια και με τον Σκουλίδα να είναι εύστοχος. Με συνεχόμενα λάθη όμως άπου εκεί η Καρδίτσα με τον Κακλαμάνο να ευστοχεί σε τρίποντο, μείωσε στο -1 (14-13). Ο Μελισσαράτος όμως συνέχισε να έχει ρυθμό βάζοντας ακόμα ένα καλάθι και φάουλ ανεβάζοντας την διαφορά εκ νέου στο +4 (17-13). Η Καρδίτσα με τον Κάλλες να βρίσκει εύκολο καλάθι έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στην αναμέτρηση (20-22). Κάπου εκεί ανάγκασαν τον Δημήτρη Τσαλδάρη να καλέσει ταιμ άουτ ώστε να κόψει τον ρυθμό της Καρδίτσας. Με την επανέναρξη λοιπόν ο Καδράς με καλάθι και φάουλ ξανά έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (23-22). Αυτό μάλιστα ήταν και το αποτέλεσμα της 1ης περιόδου.

Με την επανάληψη της 2ης περιόδου ο Χρηστίδης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +4 (26-22). Πολύ γρήγορα όμως ο Βαβάτσικάς από την Καρδίτσα με τρίποντο και πάλι έφερε το ματς στα ίσια (26-26). Κάπου εκεί με τον Μελισσαράτο να βάζει δύο εύστοχες βολές, τον Ιωσήφ Κολοβέρο στον αιφνιδιασμό να βάζει δίποντο κι τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη να πετυχαίνει ακόμα ένα πάλι στον αιφνιδιασμό οι «ερυθρόλευκοι» ξανά απέκτησαν μία διαφορά +6 πόντων (32-26). Στη συνέχεια υπήρξε ένα νευρικό διάστημα όπου οι διαιτησία ήταν εχθρική. Όμως ο Ολυμπιακός Β με ψυχή και πάθος κατάφερε έπειτα από ένα δίποντο του Παπαδιονυσίου να πάει την διαφορά στο +7 (47-40) για την μεγαλύτερη διαφορά στην αναμέτρηση μέχρι εκείνο το σημείο. Λίγο πριν τελειώσει η 2η περίοδος και πάμε στο ημίχρονο της αναμέτρησης ο Χρηστίδης με δύο εύστοχες βολές ανέβασε κι άλλο την διαφορά στο +9 (49-40).

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου η αναμέτρηση κυλούσε όπως στο 1ο. Ο Ολυμπιακός κρατούσε την διαφορά του +9 (56-47) με κάθε τρόπο. Την σκυτάλη κάπου εκεί πήρε ο Χρηστίδης που ανέβασε την διαφορά για 1η φορά σε διψήφια νούμερα +11 (58-47). Κάπου εκεί προσπάθησε η Καρδίτσα να αντιδράσει μείωσε στο -5  (61-56), αλλά ο Ολυμπιακός με υπομονή και πάλι ανέβασε την διαφορά στο +12 (68-56). Το καλύτερο για το φινάλε της 3ης περιόδου το φίλαγε ο Ιωσήφ Κολοβέρος ο οποίος με ένα Buzzer Beater στην εκπνοή ανέβασε και πάλι στην διαφορά στο +12 (73-61). Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι και οι δύο ομάδες βγάζουν αστείρευτο πάθος, κάτι που αποτυπώνεται και από την ένταση την οποία έχει η αναμέτρηση.

Στην 4η και τελευταία περίοδος ο Ολυμπιακός Β΄ μπήκε όπως τελείωσε η 3η. Ανέβασε κι άλλο την διαφορά στο +13 (77-64). Το παιχνίδι είχε νευρικότητα αλλά η ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη κρατούσε τον έλεγχο καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Η Καρδίτσα στη συνέχεια προσπάθησε να βρει αντίδραση και καλάθι δύο πόντων από τον Κάλλες μείωσε στους -7 (78-71). Τα λάθη συνεχίστηκαν για την ομάδα του Δημήτρη Τσαλδάρη όπου με άσκοπα φάουλ έστελνε την Καρδίτσα στις βολές για να μειώσει στους -6 (78-72).

Η Καρδίτσα συνέχισε να ρίχνει την διαφορά και με 3ποντο από τον Βαβάτσικο μειώθηκε στο -4 (79-75) η διαφορά. Κάπου εκεί ο Δημήτρης Τσαλδάρης κάλεσε εσπευσμένα time out για να ηρεμήσει τους παίκτες του και να κόψει παράλληλα τον ρυθμό την ομάδα του Κομποδιέτα. Η διαφορά έπεσε ακόμα περισσότερο με τον Τσούκα να βάζει κι άλλο τρίποντο ρίχνοντας την διαφορά στο -3 (81-78). Στη συνέχεια ο Καρράς με κάρφωμα ισοφάρισε σε 81-81. Εκεί μίλησε η εμπειρία του Απόλλωνα Τσόχλα ο οποίος με ένα εύστοχο μεγάλο τρίποντο ξανά έβαλε τον Ολυμπιακό Β’ μπροστά στο σκορ +3 (84-81). Η Καρδίτσα όμως βρήκε απάντηση και πάλι με τον Βαβάτσικα όπου με ακόμα ένα διό του τρίποντο έδωσε εκ νέου νέα ισοπαλία στην αναμέτρηση για το 84-84.

Η εμπειρία μίλησε και με στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Απόλλωνας Τσόχλας με μία υποδειγματική πάσα έβγαλε μόνο του τον Παπαδιονυσίου ο οποίος έδωσε προβάδισμα +4 (88-84) για τον Ολυμπιακό. Στην επαναφορά η Καρδίτσα έκανε το λάθος με τον Σκουλίδα να κλέβει, στη συνέχεια την μπάλα την πήρε ο Τσόχλας, ο οποίος με ένα τραγικό λάθος έδωσε την ευκαιρία στον Τσούκα ώστε να μειώσει στο -1 (88-87) με 17.07 δευτερόλεπτα να απομένουν για την λήξη. Στη συνέχεια από την επαναφορά και με γρήγορες πάσες ο Μελισσαράτος εύκολα έδωσε και πάλι αέρα +3 (90-87) πόντων στους «ερυθρόλευκους». Πάλι με την επαναφορά η Καρδίτσα κάνει τραγικό λάθος, με τον Παπαδιονυσίου να κλέβει την μπάλα και να κερδίζει το φάουλ, μάλιστα ήταν και αντιαθλητικό. Έτσι έκανε το 91-87, με την ομάδα της Καρδίτσας να μην αφήνει τον χρόνο κάνοντας στον Απόλλωνα Τσόχλα αμέσως φάουλ ώστε να σταματήσει τον χρόνο, με τον έμπειρο γκαρντ να ευστοχεί και στις δύο (93-87).  Τελικό αποτέλεσμα 95-89.

Διαιτητές: Κονδύλης – Ντάνος – Σκανδαλάκης.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 49-40, 73-61,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ (Τσαλδάρης): Παπαδιονυσίου 13 (7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κουρτίδης 1, Μωραΐτης, Νικολαΐδης 4 (0/3 τρίποντα), Κολοβέρος 10 (2), Τσόχλας 19 (3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Σκουλίδας 11 (3), Κάδρας 3, Χρηστίδης 14 (1), Τσάμης, Μελισσαράτος 20.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Κομποδιέτας): Αμβράζης, Γκρέκας 4 (6 ριμπάουντ), Ματαλών 16 (1 τρίποντο, 8 ασίστ), Κακλαμάνος 11 (3/3 τρίποντα, 7 ασίστ), Μακρής, Βαβάτσικος 17 (3 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Καρράς 20 (8/13 δίποντα, 4/6 βολές), Καλλές 15 (10 ριμπάουντ), Παπαρέγκας, Τσούμας, Τσούκας 6 (2).

Πάρης Τσιλιωτης

Από μικρό παιδι Θυμάται τον εαυτό του να ασχολείτε με τον Ολυμπιακό. Πάντα πρώτος σε ειδήσεις και μελέτες γύρω από τον Θρύλο. Αδιάκοπα αναζητούσε για ειδήσεις.. ακόμα και αν δεν υπήρχε τίποτα. Πάντα μπροστά σε όσους λασπολογούν εις βάρος του ονόματος του Ολυμπιακού.

Η ομάδα είναι η δεύτερη οικογενεια του αφού ιεραρχικά είναι Οικογένεια - Ολυμπιακός - Φιλία. Πράγμα που αποτυπώνει ότι "Το δευτερο μας σπίτι..είναι ο Ολυμπιακός" εξυπακούεται.

 Έχει περάσει σε διάφορα site όπως για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την εφημερίδα Live Sport, ενώ έχει εργαστεί και σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες όπως το soccerplus.gr, sportsaddict.gr, sentragoal.gr, iefimerida.gr, athlitiko.gr. Κάποια ενδεικτικά site που αποτυπώνουν την προυπηρεσία του.

Τώρα πέρα από αθλητική ενημέρωση έχει ασχοληθεί και με τον στοιχηματικό κόσμο αφού όπου έχει περάσει από το SportBet.gr και το KolpoBet.gr. Αυτό αναφέρεται ενδεικτικά.

Πλέον το σπίτι του θα είναι εδώ μαζί σας στο Thrylos24.gr και θα λέει την γνώμη του χωρίς σθένους φόβο. 

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24