Τον Αμερικάνο άσο της Μπαρτσελόνα θέλει να εντάξει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός.

Η πιο κομβική θέση στο σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι αυτή του play-maker. Στη θέση αυτή την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να διαθέτει τον Βασίλη Σπανούλη. Ο σπουδαίος Έλληνας γκαρντ όμως πλέον είναι 38 ετών και βρίσκεται στη “δύση” της καριέρας του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό της ομάδος ένα πρωτοκλασάτο γκαρντ. Βέβαια όπως έχει γίνει γνωστό οι “ερυθρόλευκοι” έχουν ως πρώτο στόχο για τη θέση αυτή τον Κώστα Σλούκα, όμως οι ιθύνοντες του συλλόγου δεν παραλείπουν να εξετάσουν και εναλλακτικές λύσεις.

Α1 γυναικών: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός live streaming
Α1 γυναικών: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός live streaming

Ένας από τους παίκτες που εξετάζει για τη θέση αυτή ο Ολυμπιακός είναι ο Μάλκομ Ντιλέινι. Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό γκαρντ, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με το Γιώργο Μπαρτζώκα και συγκεκριμένα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν στην επική για τη ρωσική ομάδα σεζόν 2015-16, όταν η Κουμπάν έκανε την έκπληξη και βρέθηκε στο Final -4 του Βερολίνου. Στη συνέχεια ο Ντιλέινι αγωνίστηκε για δυο σεζόν (2016-18) στην Κούμπαν και μια χρονιά στη Κίνα, για να επιστρέψει τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα.

Tη φετινή χρονιά ο Ντιλέινι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί σε 26 αγώνες και έχει μέσο όρο 10.2 πόντους (46.8% δίποντα, 43% τρίποντα), 4.8 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ, σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Με το σύλλογο της Καταλανίας έχει υπογράψει συμβόλαιο 1+1 χρόνο, όμως υπάρχει η δυνατότητα να αποχωρήσει. Όπως αναφέρει το Eurohoops ο Ντιλέινι έχει δικαίωμα να κάνει opt-out στο συμβόλαιο του με τη Μπαρτσελόνα έως τις 22 Ιουνίου.

Τα πάντα, λοιπόν, εξαρτώνται από τις προθέσεις του ίδιου του παίκτη.

Πάντως, ο ποιοτικός Αμερικάνος γκάρντ μόνο θετικές εντυπώσεις έχει για τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού -και πρώην προπονητή του- Γιώργο Μπαρτζώκα κάτι που μπορεί να αποτελέσει άμεσο παράγοντα για τη μεταγραφή του παίκτη στον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο Ντιλέινι έχει δηλώσει ότι:

«Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία τότε στην Λοκομοτίβ Κουμπάν! Κάθε παίκτης ήθελε τη νίκη και όλοι παίξαμε με μεγάλο αλτρουισμό,ενώ είχαμε έναν τρομερό κόουτς, όπως είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι ένας προπονητής που βρίσκεται κοντά στους παίκτες».

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ντιλέινι τη φετινή σεζόν…

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24