Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, μετά το νικηφόρο ντέρμπι επί του ΠΑΟ, καθάρισαν και στην Καλαμάτα, φεύγοντας με το 0-2 και το σαφές προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Σκόρερ οι Ραντζέλοβιτς και Λάζαρος. Δυναμική η παρουσία των οπαδών μας. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Μιχάλη Μαχαίρα.

Οι Πειραιώτες μετά το νικηφόρο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, δοκιμάζονταν για το Κύπελλο Ελλάδος στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να τελειώνει από σήμερα η υπόθεση πρόκριση, ενώ η ομάδα του Βασίλη Βούζα είχε ελπίδα να πάρει μια ιστορική νίκη, απέναντι σε έναν …αρκετά αλλαγμένο ως προς την ενδεκάδα του, Ολυμπιακό.

Πριν τη σέντρα του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Καλαμάτας Ηλία Λαγογιάννη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών, παίζοντας στην ομάδα της Καλαμάτας τη διετία ’72-’74.

Premier League:Το επίτευγμα της Νότιγχαμ
Premier League:Το επίτευγμα της Νότιγχαμ

Να τονιστεί πως οι φίλοι του Θρύλου ακολούθησαν την ομάδα και στην Καλαμάτα, δημιουργώντας μια τρομερή ατμόσφαιρα, με δυναμική παρουσία.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Για τους γηπεδούχους και τον Βασίλη Βούζα, η ενδεκάδα αποτελούνταν από τους Στεφανάκο στα δοκάρια και τους Κωνσταντινόπουλο-Τόλι στα άκρα της άμυνας και τους Τριποτσέρη-Χριστοφιλέα στα στόπερ. Οι Μπάμπης και Οσμάναγκιτς βρέθηκαν ακριβως μπροστά τους, με τον Νατσιόπουλο να παίζει ως «δεκάρι». Οι Στεργίδης και Ηλιόπουλος βρέθηκαν στα εξτρέμ με τον Ράκιτς να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Για την ομάδα του Ολυμπιακού, είδαμε μια αρκετά αλλαγμένη ενδεκάδα. Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Μπόμπι Αλέν. Οι Μεριά-Παπαδόπουλος και Σισέ αποτελούσαν την άμυνά μας, με τους Κούτρη Γκασπάς να αγωνίζονται λίγο πιο μπροστά στα άκρα. Οι Λοβέρα και Μπενζιά βρέθηκαν στο κέντρο, με την επιθετική γραμμή να παρατάσσεται με τους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Ραντζέλοβιτς και Γκερέρο.

Προηγήθηκε από νωρίς με τον Ραντζέλοβιτς…

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο αποφασιστικά στην αναμέτρηση, ενώ ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 6ο λεπτό, με τον Ραντζέλοβιτς. Ο ίδιος δοκίμασε ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής από πλάγια θέση, το οποίο βρήκε στο δοκάρι, καταλήγοντας στα δίχτυα του Στεφανάκου.

Στο 13’ της αναμέτρησης στην Καλαμάτα, ο Ραντζέλοβιτς δοκίμασε εκ νέου ένα δυνατό σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε με ασφάλεια στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα, πάτησε περιοχή η Καλαμάτα με τον Ράκιτς, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων», όμως ο Αλέν έκλεισε σωστά και δεν επέτρεψε η ομάδα του να απειληθεί.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι, με τον Λάζαρο να μπαίνει στην περιοχή των γηπεδούχων και να ανατρέπεται, με τον διαιτητή της συνάντησης να δείχνει «παίζεται».

Έπειτα από αυτό το σημείο, οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν την Καλαμάτα στο 26’ με τον Γκασπάρ χάρη σε σουτ του εντός περιοχής, μετά από σέντρα του Κούτρη, με την μπάλα να περνά άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Κούτρη να δοκιμάσει ένα σουτ, με τον Στεφανάκο να μπλοκάρει εκ νέου. Στο 36’ ήταν σειρά της Καλαμάτας να απειλήσει, με τον Ράκιτς, ο οποίος βρήκε την μπάλα μετά από παράλληλο γύρισμα του Αρντίτ Τόλι, και την μπάλα τελικώς να περνάει άουτ. Στα επόμενα λεπτά, μόνο ένα δυνατό σουτ του Γκερέρο, λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ήταν μια ευκαιρία με αξιώσεις για την ομάδα μας. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-1 να χωρίζει τις δύο ομάδες.

Το τελείωσε με… Λάζαρο! 

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης για το δεύτερο μέρος, η Καλαμάτα απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, μόλις στο 47’, όταν ο Στεργίδης δοκίμασε σουτ και τον Αλέν να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση. Όμως, το 0-2 δεν άργησε να γίνει για την ομάδα μας, όταν μετά από σέντρα του Λοβέρα, ο Λάζαρος τσίμπησε όμορφα την μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα του Στεφανάκου, στο 53′ του ματς. Μάλιστα, ο Έλληνας παίκτης αφιέρωσε το τέρμα αυτό, στον γιατρό που τον έκανε καλά, τον κ. Χρήστο Θέο.

Στο 59’ ο Κούτρης δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο δεν απείλησε αρκετά τον κίπερ της Καλαμάτας. Στα επόμενα λεπτά, στο 64’ και το 65’ ο Βασίλης Βούζας πέρασε στην αναμέτρηση τους Ζαχαρόπουλο και Κουϊρουκίδη, αντί των Οσμάναγκιτς και Ράκιτς, με τον δεύτερο να αποκομίζει και ένα θέμα τραυματισμού. Όμως, αλλαγή πραγματοποίησε και ο Μαρτίνς, με τον Μάρκοβιτς να περνά στη θέση του Αβραάμ, στο 64’.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες είχαν και δοκάρι, με τον Γκερέρο. Ο ρυθμός της αναμέτρησης ομολογουμένως είχε πέσει. Στο 71’ ο Αλεξόπουλος αποτέλεσε την Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ομάδα του Βούζα, περνώντας στη θέση του Νατσιόπουλου. Στο επόμενο λεπτό, ο Μαρτίνς έριξε στον αγώνα τον νεαρό Ξενιτίδη, αντί του σκόρερ Λάζαρου.

Στο 80ο λεπτό, ο Μπέλιτς «βαφτίστηκε» κάνοντας ντεμπούτο, περνώντας στην θέση του Γιασίν Μπενζιά, με τον Μαρτίνς να ολοκληρώνει με αυτόν τον τρόπο τις αλλαγές του.

Τα επόμενα λεπτά ήταν εντελώς διαδικαστικά. Στο 88′ ο Στεφανάκος είπε «όχι» για ακόμη μια φορά, σε σουτ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ο οποίος βρέθηκε κοντά στο 0-3. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με 10 παίκτες, λόγω αποχώρησης του Μάξι Λοβέρα λόγω τραυματισμού, μιας θλάσης εκ πρώτης όψεως.

Εν τέλει, το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 0-2 με τον Ολυμπιακό να καθαρίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από το πρώτο ματς. Με τη ρεβάνς να είναι την ερχόμενη Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» (15/1).

Οι διαιτητής της αναμέτρησης: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.
Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς και Γιώργος Στεφανής.
Τέταρτος: Σπυρίδων Ζαμπάλας.

Καλαμάτα (Βούζας): Στεφανάκος, Κωνσταντινόπουλος, Τόλι, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Οζμάναγκιτς, Μπάμπης, Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος, Ράκιτς.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν, Σισέ, Αβραάμ, Μεριά, Κούτρης, Γκασπάρ, Μπενζιά, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Γκερέρο.

Μιχάλης Μαχαίρας

Γεννημένος στη χρυσή γενιά των 90’s, ένας άκρως ενεργητικός χαρακτήρας, με μια μπάλα του μπάσκετ στο χέρι, και στο άλλο το κασκόλ του ΘΡΥΛΟΥ, φορώντας φυσικά την ένδοξη «ερυθρόλευκη» με τον Έφηβο στο στήθος. Ήρωάς του ο τεράστιος Βραζιλιάνος μάγος «Ζιο», με τον οποίο είναι ερωτευμένος.

Παρακολουθεί χρόνια τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι ο κορυφαίος πολυαθλητικός σύλλογος του πλανήτη, με τους πιο …τρελούς οπαδούς. Είναι η πρώτη σκέψη αφότου ξυπνήσει και η τελευταία πριν κοιμηθεί. Απ’ το μαιευτήριο, ακούγεται πως η πρώτη εμφάνιση έγινε με ένα στυλό και ένα χαρτί. Δεν ήταν τυχαίο… Μεγαλώνοντας, έπρεπε να σπουδάσει αυτό το αντικείμενο, και να το εξασκήσει, γράφοντας κυρίως για αθλητικά, αφού ο έρωτας με τον ΘΡΥΛΟ είχε καταλήξει σε …γάμο ζωής!

Στην πρώτη έκθεσή του στο δημοτικό έβαλε τίτλο, υπότιτλο, φωτογραφία, λεζάντα και έδωσε χαρακτηρισμό γραμματοσειράς! Σπούδασε στο Queen Margaret University of Edinburgh (BA In Media Productions/Journalism). Αρκετά πολυάσχολος, έχει ασχοληθεί με ραδιόφωνο και πληθώρα αθλητικών σαιτ και μπλόγκ (ως προς τη δημιουργία, αλλά και ως προς την αρθρογραφία), αθλητικών και μη, αφού η δημιουργία κειμένων και η αποτύπωση της σκέψης στο χαρτί, είναι η απόλυτη χαλάρωση και αποφόρτιση της ημέρας… Μιλάει λίγο, εκεί που πρέπει, γράφει πολύ.

Εάν δε δημιουργεί κείμενα, θα τον βρείτε στο πλησιέστερο γήπεδο μπάσκετ. Για τους πιστούς αναγνώστες και συνοδοιπόρους, η νέα του «ερυθρόλευκη στέγη» είναι το thrylos24.gr, γράφοντας για τον πρώτο του έρωτα και τον παντοτινό…

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24