Χρόνια πολλά Θρύλε, χρόνια πολλά στον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα και σε έναν από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. 99 χρόνια και συνεχίζουμε...

Ολυμπιακός, μία λέξη, εκατομμύρια συναισθήματα. Ιδιαίτερης, ξεχωριστής και κομβικής σημασίας είναι η σημερινή (10/3) ημέρα και ημερομηνία, για σύσσωμη την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ! Ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος έχει τα γενέθλιά του! 10 Μαρτίου 192510 Μαρτίου 2024. 99 χρόνια ένδοξης ιστορίας! 99 χρόνια ατελείωτης δόξας και μέγιστης υπερηφάνειας. Μαζί, γιορτάζουν εκατομμύρια οπαδών σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο απανταχού. Ο αιώνιος Έφηβος, γίνεται σήμερα 97 ετών. Εννέα δεκαετίας γεμάτες χαρές, επιτυχίες, τίτλους, συγκινήσεις, που έχουν «μεγαλώσει» γενιές και γενιές.

Πάμε, όμως, να δούμε πως «γεννήθηκε» ο Θρύλος. Πως δημιουργήθηκε αυτός ο γίγαντας! Ήταν η εποχή που ο Πειραιάς αναζητούσε ένα ισχυρό σύμβολο, κάτι που να ενώσει τους Πειραιώτες, από τις αρχές του 20ού αιώνα. Έτσι γεννήθηκε ο Θρύλος! 10 Μαρτίου 1925… Επιφανείς Πειραιώτες στην ταβέρνα του Μοίρα, στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας, παίρνουν την τελική απόφαση, να ιδρύσουν τον σύλλογο που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού! Ανάδοχος του ονόματος ο ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Νότης Καμπέρος, ενώ συνιδρυτής ο αδερφός του και πιλότος Δημήτρης Καμπέρος. Ήθελε με το όνομα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ να υποδηλώνει τη δύναμη, την αθλητική ισχύ, την ευγενή άμιλλα, την επικράτηση και εν τέλει το ολυμπιακό ιδεώδες.

Θύρα 7: «Κοκκινίζουμε το ΣΕΦ!»
Θύρα 7: «Κοκκινίζουμε το ΣΕΦ!»

Ο βιομήχανος και μετέπειτα Δήμαρχος Πειραιά, Μιχάλης Μανούσκος, ο πρώτος πρόεδρος, πρόσθεσε τις λέξεις Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς στον τίτλο κι έτσι πλέον ο Θρύλος απέκτησε το πλήρες όνομά του… Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thrylos24.gr (@thrylos24_.gr)

Ολυμπιακός, με πάθος και ψυχή!

Ως έμβλημα της ομάδας επελέγη ο Δαφνοστεφανωμένος Έφηβος, ο Ολυμπιονίκης Έφηβος, αιώνιος πρεσβευτής της Ολυμπιακής ιδέας! Με χρώματα το κόκκινο και το λευκό. Μετά από σχετική επιλογή του Γιάννη Ανδριανόπουλου, του μεγαλύτερου από τα πέντε αδέρφια της οικογένειας που αποτέλεσαν εμβληματικές μορφές στην ιστορία του συλλόγου. Σπουδασμένος στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Τα χρώματα του Πανεπιστημίου που είχε φοιτήσει ήταν και στην πρώτη φανέλα του Θρύλου, την οποία λέγεται πως είχε σχεδιάσει ο ίδιος. Το κόκκινο συμβολίζει το πάθος και το άσπρο λευκό την αγνότητα.

Αυτό περιέχει και το ιδρυτικό και ιστορικό καταστατικό του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς. Στο πρώτο του άρθρο αναφέρει ότι «Συνιστᾶται ἐν Πειραιεῖὑπό τόν τίτλον «Ὀλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιῶς» Σωματεῖον, οὕτινος σκοπός εἶναι η ἀνάπτυξις τῆς σωματικῆς ἀγωγῆς παρά τῇ νεολαίᾳ καί ἡ κατά πάντα φίλαθλον τρόπον ἐξύψωσις αυτῆς. Τά πρός ἐπίτευξην τοῦ σκοποῦ τούτου μέσα ἔσονται α) ἡἵδρυσις ἀθλητικῶν χώρων πάσης φύσεως, β) ἡὀργάνωσις πάσης κατά θάλασσαν ἀθλητικῆς κινήσεως, γ) ἡὀργάνωσις ἀθλητικῶν ἀγώνων πάσης φύσεως, ἑορτῶν, ἐκδρομῶν, ὀρειβασιῶν κλπ., δ) ἡ διά διαλέξεων καί ἐκδόσεως ἐντύπων προπαγάνδισις τῆς ἀθλητικῆς ἰδέας καί ε) ἡ διά παντός τρόπου ἀνάπτυξις κινήσεως ἐξυπηρετικῆς τῆς νεολαίας. Ο «Ὀλυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιῶς» ἔχει ἰδία σφραγῖδα εἰκονίζουσαν δαφνηφόρον κεφαλήν ἀθλητοῦ και περί αὐτήν τόν τίτλον τοῦ Σωματείου».

Ο μεγαλύτερος σύλλογος

Ο μεγαλύτερος σύλλογος της πατρίδας μας, λοιπόν, συμπλήρωσε 99 χρόνια ζωής! Συνεχίζεται καθημερινά να «μεγαλώνει» σε όλα τα επίπεδα και να εκτοξεύεται, δίχως να υπάρχει ταβάνι. Μοναδικό ταβάνι του ο… ουρανός!

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν είναι απλά μία ομάδα. Αποτελεί τον κορυφαίο ελληνικό αθλητικό οργανισμό, με δράση σε πάρα πολλά αθλήματα, όπου κάνει πρωταθλητισμό, σαρώνοντας τους τίτλους, τα κύπελλα. Παράλληλα, προάγει το Ολυμπιακό και κατ’ επέκταση το αθλητικό ιδεώδες, δίνοντας στα χιλιάδες παιδιά που είναι μέλη των Ακαδημιών του, τις σωστές αρχές και βάσεις για το μέλλον.

Πρόκειται για μία ομάδα, η οποία έχει ευρωπαϊκούς τίτλους σε τέσσερα διαφορετικά αθλήματα. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Ελάχιστες ομάδες, σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορούν να υπερηφανευτούν πώς έχουν ανάλογες επιτεύγματα. Ο Ολυμπιακός ανήκει στην ελίτ του Παγκόσμιου Αθλητισμού, τυγχάνει της καθολικής αναγνώρισης εκτός ελληνικών συνόρων, όχι μονάχα εκεί που χτυπά η καρδιά του ελληνισμού. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το προσωνύμιο που έχει… ΘΡΥΛΟΣ των γηπέδων!

Ποια είναι η δύναμή του; Μα, φυσικά, ο πύρινός του κόσμος! Οι οπαδοί του, που τον ακολουθούν παντού, βρίσκονται πάντα είναι στο πλευρό του και αποτελούν το σημείο αναφοράς της ομάδας που μέσα στο χρόνο έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλα χαραγμένο το σημάδι της! Όχι μονάχα για τις επιτυχίες της, αλλά για τη δράση της που δεν περιορίζονται σε καθαρά αθλητικά πλαίσια, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν κοινωνικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα δίπλα σε όλους όσους τον έχουν ανάγκη, πάντα δίπλα στο συνάνθρωπό μας, πάντα δίπλα εκεί που χρειάζεται.

Παντού σαρώνει τίτλους…

Μια ομάδα που σαρώνει τους τίτλους στην Ελλάδα, που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης, σε πολλά τμήματα, μία ομάδα που κυριαρχεί και σε διεθνές επίπεδο, όχι μόνο Ευρωπαϊκό. Μια ιδέα που κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά, το μυαλό μας να μην σκέφτεται καθαρά… Κι όπως αναφέρει ο πρώτος ύμνος «Φτερά στα πόδια, καρδιά μεσ’ στα στήθια, Πού δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια, Παίζουν με τέχνη, ατρόμητοι λύκοι, Και τα φτερά της ξανοίγει η Νίκη…».

Ο Θρύλος εκτός από τεράστια ομάδα, αποτελεί ιδέα! Μία ιδέα που μόνο αν είσαι Ολυμπιακός, μπορείς να καταλάβεις. Μπορείς να νιώσεις και να αισθανθείς την αξία και τη σημασία της. Μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά. Σε ακολουθεί από τη γέννησή σου, μέχρι το τελευταίο «αντίο» σε αυτό τον κόσμο! Μία ιδέα που είναι ικανή να σε κάνει να νιώσεις μυθικά συναισθήματα, που ούτε καν είχες διανοηθεί. Μέσα σε μία στιγμή, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Χρόνια πολλά, Θρύλε Θεέ μου Ολυμπιακέ μου. Χρόνια πολλά, μεγάλη μας αγάπη και παντοτινή…

Πάρης Τσιλιωτης

Από μικρό παιδι Θυμάται τον εαυτό του να ασχολείτε με τον Ολυμπιακό. Πάντα πρώτος σε ειδήσεις και μελέτες γύρω από τον Θρύλο. Αδιάκοπα αναζητούσε για ειδήσεις.. ακόμα και αν δεν υπήρχε τίποτα. Πάντα μπροστά σε όσους λασπολογούν εις βάρος του ονόματος του Ολυμπιακού.

Η ομάδα είναι η δεύτερη οικογενεια του αφού ιεραρχικά είναι Οικογένεια - Ολυμπιακός - Φιλία. Πράγμα που αποτυπώνει ότι "Το δευτερο μας σπίτι..είναι ο Ολυμπιακός" εξυπακούεται.

 Έχει περάσει σε διάφορα site όπως για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την εφημερίδα Live Sport, ενώ έχει εργαστεί και σε κάποιες άλλες ιστοσελίδες όπως το soccerplus.gr, sportsaddict.gr, sentragoal.gr, iefimerida.gr, athlitiko.gr. Κάποια ενδεικτικά site που αποτυπώνουν την προυπηρεσία του.

Τώρα πέρα από αθλητική ενημέρωση έχει ασχοληθεί και με τον στοιχηματικό κόσμο αφού όπου έχει περάσει από το SportBet.gr και το KolpoBet.gr. Αυτό αναφέρεται ενδεικτικά.

Πλέον το σπίτι του θα είναι εδώ μαζί σας στο Thrylos24.gr και θα λέει την γνώμη του χωρίς σθένους φόβο. 

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24