Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοβ ο προπονητής  ατομικής βελτίωσης Γιώργος Κυριαζής ο που  ήταν καλεσμένος στη διαδικτυακή συζήτηση με τους αθλητές του παιδικού και του τμήματος του Λεύκιππου.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Σάσα Βεζένκοβ ο προπονητής  ατομικής βελτίωσης Γιώργος Κυριαζής ο που  ήταν καλεσμένος στη διαδικτυακή συζήτηση με τους αθλητές του παιδικού και του τμήματος του Λεύκιππου.

Ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με τον Σάσα τόσο προσωπικά αλλά και σαν προπονητής όταν ήταν στον ΑΡΗ δήλωσε: Με τον Βεζένκοβ ξεκινούσαμε στις 6 το πρωί, πήγαινα και τον έπαιρνα με το αυτοκίνητο, ακολούθως πηγαίναμε στο γήπεδο Χαριλάου και κάναμε ατομική προπόνηση! Αυτό γινόταν για 2-3 χρόνια… Μετά, τον πήγαινα στο σχολείο. Έπειτα, περνούσα και τον έπαιρνα και στις 16.30 είχαμε ομαδική προπόνηση στο Παλέ. Κάποιες φορές, προς το βράδυ, κάναμε ξανά ατομική προπόνηση, μια με δύο φορές την εβδομάδα.

Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του αγώνα με την Παρτιζάν
Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του αγώνα με την Παρτιζάν

Όλα, λοιπόν, είναι θέμα διάθεσης. Όταν θέλεις κάτι πολύ στη ζωή σου, το κάνεις, οτιδήποτε είναι αυτό, ανεξάρτητα με τις όποιες δυσκολίες, ο  Βεζένκοβ ήταν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, για το πόσο πολύ ήθελε να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Μάλιστα, θυμάμαι, μετά από έναν κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στον οποίο είχε παίξει περίπου 35 λεπτά και είχε βάλει 29 πόντους, με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει «κόουτς, αύριο Δευτέρα θα κάνουμε ατομική». Τον ρώτησα, τότε, αν είναι κουρασμένος καθώς είχε αγωνιστεί περίπου 35 λεπτά και ήταν περίπου 23.00 το βράδυ. Μου απάντησε «όχι, θα κάνουμε προπόνηση, απλώς αντί για τις 10.00 το πρωί, θα κάνουμε στις 12.00 για να ξεκουραστώ λίγο». Παρά την καλή του εμφάνιση στο νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ (σ.σ. ο Άρης ήταν ο νικητής στο κλειστό της Πυλαίας), παρά το ότι ήταν ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι κάνοντας τα πάντα κατά την διάρκεια του αγώνα, ο Βεζένκοβ δεν έμεινε σε αυτό αλλά ο ίδιος ζήτησε να κάνουμε ατομική προπόνηση την επομένη του παιχνιδιού. Και αυτό δείχνει την νοοτροπία που έχει ως αθλητής…

Θέλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, ξέρει αυτός, εκτός από το μπάσκετ είναι και σπουδαίος άνθρωπος. Αυτή την νοοτροπία, πρέπει να έχετε κι εσείς . Είτε πάτε καλά, είτε πάτε άσχημα, να έχετε στο μυαλό σας ότι πάντα πρέπει να είστε μέσα στο γήπεδο για να δουλέψετε. Αν αγαπάτε αυτό που κάνετε, θα πρέπει να μη τα παρατάτε. Κάποια στιγμή, θα έρθουν οι καλές στιγμές και οι καλές μέρες.»

 

Φώτης Ρουμελιώτης

Από την ημέρα που γεννήθηκα θυμάμαι ο Ολυμπιακός να παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και όταν τελείωσα τις σπουδές μου είχα ταυτιστεί με το Καραϊσκάκη και αργότερα το ΟΑΚΑ με τον Θρύλο να μου δίνει το στίγμα του επαγγελματικού μου προσανατολισμού. ‘Έτσι κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα και να παρακολουθήσω τον Θρύλο μας σε όλα τα αθλήματα σχεδόν σε όλα τα γήπεδα του κόσμου.
 
Ζώντας τα δύσκολα και τα εύκολα στο ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός έγινε πραγματικά μέλος της κουλτούρας μου και της καθημερινότητας μου. Σε αυτήν την πορεία ξεκίνησα από την εφημερίδα «Ρεκόρ» «sportime» «Φίλαθλο» στην συνέχεια στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι ένα» 90.4 με ατελείωτες ώρες εκπομπών και μεταδόσεων του Θρύλου. Τέλος ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία ήταν το «tv magic» που εξελίχτηκε σε «sport tv» και τώρα «action24».
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24