Ένα ακόμα μαγικό βράδυ έζησε ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού και η ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, καταχωρείται με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ένδοξης ιστορίας του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου.

Η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Θρύλου στην 8η παρουσία τους σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κατέκτησε για 3η φορά ευρωπαϊκό τίτλο, όντας η μοναδική ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Μαζί με το ευρωπαϊκό της ομάδας βόλεϊ Γυναικών το 2018 στην Προύσα, ο Θρύλος έφτασε τα 4 ευρωπαϊκά στο βόλεϊ.

Τα επιτεύγματα του Ερασιτέχνη, είναι γνωστά και μιλούν από μόνα τους. 14 ευρωπαϊκοί τίτλοι, εκ των οποίων οι 10 έχουν κερδηθεί από το 2014 και μετά σε Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών και Πόλο Ανδρών και Γυναικών.

Επίσημο το “αντίο” με Τζουλιάνι!
Επίσημο το “αντίο” με Τζουλιάνι!

Αναμφίβολα εδώ και 12.5 χρόνια, από όταν ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός σε όλο του το φάσμα ζει την πιο χρυσή περίοδο του από καταβολής ίδρυσης. Ο ηγέτης του Θρύλου εμπιστεύτηκε τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη στο Μιχάλη Κουντούρη και εκείνος, τον έχει δικαιώσει απόλυτα. Στο διάστημα αυτό η… ιστορία άλλαξε με τον Θρύλο να κυριαρχεί σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις και να κατακτά τον έναν μετά τον άλλο, τίτλους ευρωπαϊκούς.

Στον Ολυμπιακό έχουμε την ευλογία να ζούμε, όσα οι άλλοι ονειρεύονται. Αυτή είναι η διαφορά μας με τον Παναθηναϊκό παραδείγματος χάριν. Φυσικά δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι, αλλά.. άλλο να το ονειρεύεσαι και άλλο να το ζεις.

Στον Παναθηναϊκό, δεν θα ξεπεράσουν ποτέ το φετινό κάζο που γνώρισαν στο βόλεϊ Ανδρών. Αυτό το 1-4 στο Κλειστό του Αγ. Θωμά στο Μαρούσι θα τους στοιχειώνει για πάντα. Οι «πράσινοι» από το φινάλε της περσινής σεζόν, όταν «γιόρταζαν» την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, επέλεξαν να προβάλουν στην επικοινωνία τους το στόχο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού τίτλου.

Η διοίκηση Μαλακατέ, επέλεξε να ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών μιλώντας για ευρωπαϊκή κούπα, με τους πράσινους να «αποκρύπτουν» επιμελώς αρχικά την πρόθεσή τους να αγωνιστούν στο Challenge Cup. Μόλις έγινε γνωστός ο αυτοϋποβιβασμός τους από το Champions League, συνέχισαν με κάθε ευκαιρία στις δηλώσεις του να κάνουν λόγο για το στόχο της κατάκτησης ευρωπαϊκού.

Ώσπου η μοίρα τα έφερε έτσι και στο δρόμο τους προς τον τελικό, βρέθηκε ο Θρύλος. Αυτός που μετέτρεψε το όνειρο τους σε εφιάλτη. Η συνέχεια γνωστή με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τη μυθική ανατροπή-πρόκριση επί του αιωνίου, και τους πράσινους να παρακολουθούν για μια ακόμη φορά από τον καναπέ τους τον Θρύλο να σηκώνει το ευρωπαϊκό!

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός να ζει… όσα στον Παναθηναϊκό ονειρεύονται!

Μένει στον Πειραιά ο Ιντάλγκο – Αυτό είναι το ρόστερ του Θρύλου
Μένει στον Πειραιά ο Ιντάλγκο – Αυτό είναι το ρόστερ του Θρύλου
Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24