Την δύσκολη νίκη με 5-3 πήρε η Αϊντχόφεν κόντρα στην Σπάρτα Ρότερνταμ, επικρατώντας μετά από δυο αναμετρήσεις και μένοντας ζωντανή για τον τίτλο.

Με σκορ 5-3 κέρδισε εκτός έδρας την Σπάρτα Ρότερνταμ η Αϊντχόφεν για την 17η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος παίρνοντας νίκη μετά από δυο ματς και μένοντας ζωντανή για τον τίτλο στην Eredivisie.

Ο Σμιτς άνοιξε το σκορ για την Σπάρτα στο 4′, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ να ισοφαρίζει στο 24’ με τον Μάουρο Τζούνιορ, με το ημίχρονο να λήγει 1-1. Μάλεν και Μαντουέκε έδωσαν στο 47′ και στο 49′ προβάδισμα δυο τερμάτων στην PSV, ενώ στο 71′ ο Μαξ τελείωσε το παιχνίδι κάνοντας το 4-1.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Γκράβενμπερτς στο 75′ να κάνει το 4-2 και τον Καρκούς στο 87′ να κάνει το 4-3 με πέναλτι. Ο Μάλεν έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ, καθώς έκανε το 5-3 στο 93′.

Η ενδεκάδα της Αϊντχόφεν:

Εμβογκό, Μαξ, Μπάουμγκαρτλ, Μποσκάλι, Τεζέ, Μάουρο Τζούνιορ (64’ Ντάμφρις), Σανγκαρέ, Ροζάριο, Ιχατάρεν (81’ Τόμας), Γκάκπο (43’ Μάλεν), Μαντουέκε (81’ Ζάχαβι).