Σύμφωνα με δημοσίευμα της TradeWinds ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναμένεται να πουλήσει το 18% της Capital Product Partners.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο χρηματιστήριο της Αμερικής η Capital Maritime πούλησε 10 εκατομμύρια εκ των μετοχών της Capital Product Partners στη Yoda PLC για 16 εκατομμύρια δολλάρια ανά μετοχή.

Με αυτόν τον τρόπο ο όμιλος του κυρίου Παπαλέκα (επενδύσεις σε τομείς τουρισμού και real estate) γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής σε μια συμφωνία ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως λέει η Yoda, η συναλλαγή είναι τμήμα του επιχειρηματικού σχεδίου της επιχείρησης για έξτρα επενδύσεις και επέκταση δραστηριοτήτων στον τομέα της αφού η CPLP ασχολείται με τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της θάλασσας.

Η CPLP βρίσκεται στο χρηματιστήριο της Αμερικής έχοντας στην ιδιοκτησία της οκτώ σύγχρονα πλοία μεταφοράς LNG και ακόμη δέκα παραγγελίες που θα ολοκληρωθούν εντός τριών ετών.

Η CPLP αναμένεται να καρπωθεί τα οφέλη της ισχυρής βιομηχανικής θέσης που κατέχει η LNG, με έξι ανοικτά LNG/C που αναμένεται να παραδοθούν κατά τη περίοδο 2026-27 και δικαιώματα πρώτης άρνησης σε στόλο μεταφορέων αμμωνίας και LCO2.