Ο Ερυθρός Αστέρας, μία ομάδα που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί στον δρόμο των «ερυθρόλευκων», για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ερυθρός Αστέρας, μία ομάδα που έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, θα βρεθεί στον δρόμο των «ερυθρόλευκων», για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Η πρωταθλήτρια Σερβίας, έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, σε έναν παλιό μας γνώριμο, στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο 49χρονος τεχνικός ανέλαβε τον Ερυθρό Αστέρα, τον Ιούνιο του 2017 και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά.

Πρωταθλητής Σερβίας στην 1η του σεζόν και παρουσία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η επόμενη χρονιά ήταν ακόμη καλύτερη. Ο Μιλόγεβιτς, έγινε ο 1ος τεχνικός στην ιστορία του Ερυθρού Αστέρα που τον οδήγησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού πέρασε από 3 προκριματικούς γύρους. Σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο με Παρί, Λίβερπουλ και Νάπολι, τερμάτισε 4ος.

Φέτος οι επιτυχίες συνεχίζονται για τους Σέρβους. Πάλι με εκκίνηση από τον πρώτο προκριματικό γύρο, ο Ερυθρός Αστέρας καταφέρνει για 2η σερί σεζόν να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αρχικά απέκλεισε την Σούντουβα από τη Λιθουανία (δύο νίκες, 2-1, 0-0), στη συνέχεια την Ελσίνκι (2-0, 1-2) και στον 3ο προκριματικό γύρο στάθηκε τυχερός στη διαδικασία των πέναλτι και απέκλεισε την Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα (1-1, 1-1 (7-6 στα πέναλτι). Πάλι στις λεπτομέρειες επικράτησε της Γιάνγκ Μπόις από την Ελβετία στα πλέι οφ. Πήρε ισοπαλία 2-2 εκτός έδρας και στη ρεβάνς του Βελιγραδίου, παρά το 1-1, προκρίθηκε με το εκτός έδρας γκολ.

Υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που συνδέουν την ελληνική ομάδα με τον Ερυθρό Ας΄τερα. Στην καλοκαιρινή μετσγραφική περίοδο, μεταξύ άλλων αποκτήθηκε ο Ματέο Γκαρσία, που πραγματοποίησε πέρυσι εξαιρετική σεζόν με τον Άρη και αποτέλεσε στόχο του Ολυμπιακού, αλλά και ο Χοσέ Κάνιας που άφησε τον ΠΑΟΚ μετά από μια τριετία. Έχει κατακτήσει 20 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας, ενώ μετά τη διάσπαση έχει 10 πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Σερβίας

ΕΔΡΑ: ΡΑΪΚΟ ΜΙΤΙΤΣ (53.000 θεατές) Πιο γνωστό ως «Μαρακανά» και έδρα της ομάδας από το 1963.