Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ετοιμάζει αλλαγές και εκπλήξεις για την 11άδα που θα κατεβάσει στον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στη Φράιμπουργκ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ως αγαπημένο του σχήμα το 4-4-2, όπως το έχει ήδη εφαρμόσει στην πλειοψηφία των αγώνων, αλλά και στο πρώτο ματς του ομίλου με την Φράιμπουργκ. Ωστόσο, στις τελευταίες προπονήσεις των «ερυθρολεύκων» ο Ισπανός πειραματίζεται με διαφορετικά σχήματα για το επόμενο ματς.

Ο Μαρτίνεθ τέσταρε και το 3-5-2 με τον Βιθέντε Ιμπόρα να γίνεται ο τρίτος στόπερ δίπλα στους Ντόη – Ρέτσο. Κυρίως λόγω των απουσιών των τραυματιών Πορόζο και Φρέιρε ο Ολυμπιακός έχει μόνο δύο διαθέσιμους στόπερ. Αλλά αυτό θα το αντιμετωπίσει ο Ισπανός που ξέρει τι μπορεί να του προσφέρει ο Ιμπόρα στα αμυντικά του καθήκοντα. Για αυτό και τον πέρασε ως στόπερ στο ματς με τον Παναιτωλικό στα τελευταία λεπτά.

Ο Ιμπόρα μπορεί να παίξει και σε 4-3-3, όμως κάποιος εκ των Έσε, Καμαρά και Αλεξανδρόπουλου και του Ισπανού θα πρέπει να μείνει στο πάγκο. Επίσης δεν αναμένεται να ξεκινήσει ο Ποντένσε, όπως συνέβη και στον αγώνα πρωταθλήματος. Θα είναι έκπληξη αν τελικά τον δούμε στο Φράιμπουργκ βασικό, αφού προτιμάται ο Μασούρας στο 3-5-2 δίπλα στον Ελ Κααμπί στην επίθεση, είτε στο 4-3-3 ως εξτρέμ.

Οι «σίγουροι»

Πασχαλάκης, Ροντινέι Ρέτσος, Ντόη και Ορτέγκα θα είναι βασικοί. Τόσο ο  Καμαρά αλλά και φυσικά ο Φορτούνης. Φαβορί για τη θέση του φορ θα είναι ο Ελ Κααμπί, που έχει σκοράρει απέναντι στους Γερμανούς.

Υπάρχουν ακόμη δύο προπονήσεις πριν την σέντρα στην Γερμανία. Οπότε μπορεί να έχουμε κάποια έκπληξη από τον Μαρτίνεθ, που τις συνηθίζει.