Ο παλαίμαχος γκολκίπερ φέρνει στο μυαλό του μνήμες από το παρελθόν και την ημέρα του Αγίου Νικολάου στο μακρινό 1972. Μιλάει στον Κώστα Σαμοθράκη.

«Αυτή την ημέρα δεν θα την ξεχάσω ποτέ, γιατί μου άλλαξε τη ζωή». Λόγια από ένα μεγάλο τερματοφύλακα του παρελθόντος που έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη δεκαετία του 1970. Το όνομα του Παναγιώτη Κελεσίδη φέρνει έντονες μνήμες από το παρελθόν και θυμίζει στους παλαιότερους ένα μεγάλο ντέρμπι αιωνίων, όπως το αποψινό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ήταν 6 Δεκεμβρίου του 1972, όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 και επέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Παναγιώτης Κελεσίδης σε ένα παιχνίδι ορόσημο όπως λέει και ο ίδιος που του άνοιξε τον δρόμο για μια μεγάλη καριέρα.

«Θυμάμαι τι μου είχε πει ο Αντώνης Αντωνιάδης μετά το ματς. Τι έκανες ρε άνθρωπε. Αυτά δεν γίνονται. Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια όταν συναντιόμαστε μου λέει για αυτό το ματς.  Ήταν ένα παιχνίδια που δεν θα ξεχάσω ποτέ και το είχαμε αφιερώσει στον μεγάλο Νίκο Γουλανδρή που είχε τη γιορτή του εκείνη τη μέρα. Πετύχαμε ένα γκολ με τον Αργυρούδη, αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική με τον Παναθηναϊκό να μας παίζει μονότερμα. Όμως δεν έτρωγα γκολ με τίποτα και ήμουν σίγουρος ότι θα φύγουμε νικητές από το γήπεδο».

Για τα ντέρμπι των αιωνίων και το αποψινή  ο Κελεσίδης λέει:

«Οποίος δεν έχει παίξει σε αυτά τα ντέρμπι δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα για τα αισθήματα που υπάρχουν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι ένα ματς που σε κάνει να νιώθεις ποδοσφαιριστής και να αισθάνεσαι όλο το μεγαλείο της μπάλας. Πιστεύω ότι απόψε ο καλός Ολυμπιακός, ο σοβαρός και με σωστό πλάνο θα πάρει τη νίκη, αν και σε αυτά τα παιχνίδια δεν είναι εύκολο και σωστό να κάνεις προγνωστικά. Έχω Πασχαλάκη και αυτό μου αρκεί γιατί εμπνέει εμπιστοσύνη και διαθέτει εμπειρία για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ματς».