Τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στις 8 αναμετρήσεις του απέναντι σε βέλγικες ομάδες;

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη 16/9 (20:00) εντός έδρας, την Άντβερπ, για την πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ. Οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί, ωστόσο χρειάζεται σοβαρότητα και προσοχή για να αποφευχθούν τυχόν «εκπλήξεις».

Δε θα είναι η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακό αναμετράται με μια ομάδα από το Βέλγιο, καθώς στο παρελθόν έχει παίξει άλλα 8 απέναντι σε  Άντερλεχτ και Σταντάρ Λιέγης!

Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες το μακρινό 1974 για τον β’ γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών αντιμετώπισαν την Άντερλεχτ, όπου παρά την βαριά ήττα με 5-1 στο Βέλγιο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-0 στη ρεβάνς, σε ένα ιστορικό παιχνίδι καθώς ο διαιτητής Καρόλι Παλοτάι, έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να μην αποκλειστούν οι Βέλγοι.

Η επόμενη συνάντηση του Ολυμπιακού με βέλγικη ομάδα ήρθε τη σεζόν 2009-2010 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, όπου έχοντας στο τιμόνι της ομάδας τον Ζίκο, νίκησε 2-1 εντός και ηττήθηκε με 2-0 στο Βέλγιο, παίρνοντας όμως τη πρόκριση για την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο Ολυμπιακός συναντά για δεύτερη φορά την Άντερλεχτ τη σεζόν 2013-2014 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, επικρατώντας με 3-1 εντός και 0-3 εκτός,  σε ένα αξέχαστο ματς στο οποίο ο Κώστας Μήτρογλου σε δαιμονιώδη φόρμα πέτυχε χατ-τρικ.

Τρίτη και πιο πρόσφατη συνάντηση του Ολυμπιακού απέναντι στην Άντερλεχτ, αυτή της σεζόν 2015-2016, όπου  στα πλαίσια των 32 του Γιουρόπα Λίγκ αντιμετώπισε άλλες δύο φορές τους Βέλγους όπου και ηττήθηκε ισάριθμες φορές με 1-0 εκτός και 2-1 εντός έδρας.

Ο Ολυμπιακός στις 8 συναντήσεις του με ομάδες από το Βέλγιο έχει 4 νίκες και 4 ήττες.