Την ώρα που οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στου Ρέντη, ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να προχωρήσει και πάλι σε εκτεταμένο ροτέισον ενόψει των δύο αγώνων που ακολουθούν με ΟΦΗ και Ντουντελάνζ.

Οι πρώτοι γύρισαν την Τρίτη, κάποιοι ενσωματώθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα την Τετάρτη, ενώ υπάρχουν και αυτοί που γυρίζουν την Πέμπτη, όπως οι Μεριά, Σισέ και Καμαρά. Ο λόγος φυσικά για τους διεθνείς του Ολυμπιακού, 10 τον αριθμό, που έλειψαν από του Ρέντη το προηγούμενο δεκαήμερο και πλέον επιστρέφουν στη βάση τους. Η κούραση από τους δύο διεθνείς αγώνες και τα μαζεμένα ταξίδια, στοιχεία που προστέθηκαν φυσικά στο αμέσως προηγούμενο ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αναγκάζουν μοιραία τον Πέδρο Μαρτίνς να προετοιμάζει νέο εκτενές ροτέισον για τις προσεχείς αναμετρήσεις των Πειραιωτών.

Αρχής γενομένης από το κυριακάτικο ματς της 7ης αγωνιστικής κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα της ομάδας του με νέα πρόσωπα σε σχέση πάντα με όσους έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής μέχρι στιγμή στη σεζόν. Ο Γκιγιέρμε αναμένεται να είναι στη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων», καλές πιθανότητες για τα στόπερ έχει ο Σισέ, αν και περισσότερα για συγκεκριμένα πρόσωπα θα μπορούν να καταγραφούν από την προπόνηση της Πέμπτης και μετά. Το δεδομένο στην παρούσα φάση είναι ότι ο 48χρονος τεχνικός προτίθεται να ανακατέψει και πάλι την τράπουλα και δεν αποκλείεται να πάει εκ νέου στη λογική της εβδομάδας των δύο ντέρμπι στη Super League και του αγώνα στην Ιταλία με τη Μίλαν, δηλαδή να παρουσιάσει απέναντι σε ΟΦΗ και Ντουντελάνζ δύο εντελώς διαφορετικές ενδεκάδες.

Το μεγαλύτερο ζήτημα στην παρούσα φάση πάντως είναι η στελέχωση της κορυφής της επίθεσης, όπου πλέον θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο Δημήτρης Μάνος, αφού ο Αχμέντ Χασάν τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της Αιγύπτου και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για τις επόμενες εβδομάδες.