Ο Θρύλος τα είχε βάλει και με τον Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά και με τον Σακίλ Ο' Νίλ. Ναι, σωστά διαβάζετε, και σωστά φυσικά θυμάστε. Σε μία περιοδεία που μας κόντραρε στις αντοχές μας...

Πριν από ακριβώς 10 ολόκληρα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» τα έβαλαν με αστέρες του μαγικού κόσμου του ΝΒΑ όπως αυτός είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς και ο Σακίλ Ο’ Νίλ. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε την τιμή να μάθει από το μαρκάρισμα του τεράστιου Λεμπρόν και να αποκομίσει πολλά πράγματα από εκείνο το παιχνίδι.

Το πρώτο φιλικό με τα «Σπιρούνια» έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2009 και τρεις μέρες μετά, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο Κλίβελαντ. Από τα αρχεία μας ανασύραμε ανέκδοτες φωτογραφίες και υλικό από το συγκεκριμένο παιχνίδι το οποίο θα θυμάται περισσότερο από τον καθένα ο Κώστας Παπανικολάου, αφού επιλέχθηκε από τον κόουτς Γιαννάκη στην αρχική πεντάδα και επωμίστηκε το μαρκάρισμα του Λεμπρόν Τζέιμς σε ηλικία 19 ετών.

Το σκορ στο συγκεκριμένο ματς, όπως και σ’ αυτό που είχε γίνει στο Τέξας, δεν έχει καμία σημασία, αφού οι εμπειρίες που αποκόμισαν όλοι ήταν τεράστιες.