Στην παραδοσιακή θερινή... έδρα του, το Ζέεφελντ της Αυστρίας, θα πραγματοποιήσει ο Ολυμπιακός το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τη σεζόν 2018-19.

Οι επίσημες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού για την επόμενη σεζόν ξεκινούν στις 9 Αυγούστου με το πρώτο παιχνίδι του για την 3η προκριματική φάση του Europa League. Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με το τι θα συνέβαινε αν είχε καταλάβει την 2η θέση και έπαιζε στα προκριματικά του Champions League, τουλάχιστον στη δική του περίπτωση θα έχει λίγες παραπάνω μέρες διαθέσιμες για ξεκούραση.

Στην παρούσα φάση, παρότι οι ημερομηνίες δεν έχουν φιξαριστεί οριστικά από τους «ερυθρόλευκους», το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου. Όταν δηλαδή θα αναχωρήσει η ομάδα για το Ζέεφελντ της Αυστρίας. Ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός των Πειραιωτών προτιμήθηκε για ακόμη μια χρονιά από τους ανθρώπους της ομάδας, παρότι εξετάστηκε και το ενδεχόμενο του Λάγκενφελντ, όπου είχε πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της σεζόν 2016-17.

Από εκεί και πέρα, η «πρώτη» του Ολυμπιακού θα οριστεί λογικά την προηγούμενη εβδομάδα (18 – 22 Ιουνίου) από αυτή που η ομάδα θα πετάξει για Αυστρία, ενώ τις μέρες πριν την αναχώρηση αναμένεται να πραγματοποιηθούν και οι καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά τεστ.

Στην παρούσα φάση, ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να τρέξει όλα τα θέματα της προετοιμασίας την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς ασχολείται με τον σχεδιασμό, είναι ο συνεργάτης του, Αντόνιο Ενρίκες.