Η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο από τη συστηματική έκθεση στον ήλιο, αλλά μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό μας και μέσα από άλλες διαδικασίες.

Kι όμως, η βιταμίνη D δεν έρχεται μόνο μέσα από τη συστηματική έκθεση στον ήλιο, αλλά μπορεί να βρει τον δρόμο της προς τον οργανισμό μας και μέσα από άλλες διαδικασίες, όπως αυτή της πρόσληψης τροφής. Ακολουθούν έξι επιλογές τροφίμων που μπορούν να σε βοηθήσουν να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D, η έλλειψη της οποίας είναι πια συνηθισμένη ακόμα και σε κατοίκους περιοχών με έντονη ηλιοφάνεια.

Ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, η πέστροφα και ο τόνος είναι εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D. Η κατανάλωση αυτών των ψαριών μερικές 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα επίπεδα βιταμίνης D.

Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων!
Το πρόγραμμα των τηλεοπτικών αθλητικών μεταδόσεων!

Πολλά τρόφιμα κυκλοφορούν στο εμπόριο εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως το γάλα, ο χυμός πορτοκαλιού, το γιαούρτι και τα δημητριακά για το πρωινό. Έλεγξε τις ετικέτες στα καταστήματα τροφίμων για να τα εντοπίσεις και για να βεβαιωθείς ότι περιέχουν πρόσθετη βιταμίνη D.

Οι κρόκοι των αυγών είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης D. Η συμπερίληψη των αυγών στη διατροφή σου, ειδικά των κρόκων, μπορεί να προσφέρει μια αξιοπρεπή ποσότητα αυτού του απαραίτητου θρεπτικού συστατικού.

Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μια πλούσια πηγή διαφόρων θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D. Η περιστασιακή κατανάλωση συκωτιού βοείου κρέατος στη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την πρόσληψη βιταμίνης D.

Ορισμένοι τύποι τυριών, όπως το τσένταρ, περιέχουν μικρές αυξημένες ποσότητες βιταμίνης D. Αν και δεν είναι τόσο ισχυρό όσο άλλες πηγές, το τυρί μπορεί να συμβάλει στη συνολική πρόσληψη βιταμίνης D.

Ορισμένοι τύποι μανιταριών, ιδιαίτερα εκείνα που εκτίθενται στο φως του ήλιου κατά την ανάπτυξή τους, μπορεί να περιέχουν σημαντικά επίπεδα βιταμίνης D. Η συμπερίληψη μανιταριών στα γεύματά σου, ειδικά των μανιταριών shiitake ή maitake, μπορεί να προσφέρει μια φυσική πηγή βιταμίνης D.

Πηγή: www.allyou.gr.

Redman

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24