Σαν σήμερα (8/4) το 1992 ο Ολυμπιακός προκρίνεται στο τελικό του κυπέλλου.

Σαν σήμερα (8/4) ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό για το δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου.

Το πρώτο παιχνίδι στο στάδιο Καραϊσκάκης είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 0-0.

Η ρεβάνς πραγματοποιείται στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να προηγηθεί χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Δημήτρη Σαραβάκου στο 66΄.

Ο Ολυμπιακός είχε σταθεί καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και εν τέλει κατάφερε να πάρει αυτό που του άξιζε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Νίκος Καραγεωργίου ανατρέπει καταφανέστατα εντός περιοχής τον Γιώτη Τσαλουχίδη, με τον διαιτητή Κουκούλα ορθώς να σφυρίζει πέναλντι.

Την εκτέλεση του πέναλντι ανέλαβε ο -σπουδαίος- Όλεγκ Προτάσοφ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, τον Ολυμπιακό στον τελικό και τον Παναθηναϊκό στο καναβάτσο.

Ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κουκούλας δέχτηκε έντονη κριτική από τους παράγοντες του Παναθηναϊκού για την υπόδειιξη πέναλντι υπέρ του Ολυμπιακού. Άλλωστε μιλάμε για εποχή που ο Ολυμπιακός βίωνε σε μεγάλο βαθμό την αδικία από το ποδοσφαιρικό σύστημα της χώρας.

Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια αντιμετώπισε σε διπλό τελικό τον ΠΑΟΚ (1-1 Τούμπα, 2-0 Καραϊσκάκη) και εν τέλει έφτασε στην κατάκτηση του κυπέλλου.

ΠΑΟ: Βάντσικ, Απόστολάκης, Καραγεωργίου, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης, Μαυρίδης, Σαραβάκος, Αντωνίου (13′ Δώνης), Βαζέχα, Μπορέλι (59’Φραντζέσκος), Μαραγκός.

ΟΣΦΠ: Ταληκριάδης, Παχατουρίδης, Νεντίδης (70’Χατζίδης), Βλάχος, Καραταϊδης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Λιτόφτσενκο, Προτάσοφ, Καραπιάλης, Σοφιανόπουλος (75’Μητρόπουλος).