Σαν Σήμερα (13/04) το 1983 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 επί του Παναθηναϊκού.

Στις 14 Απριλίου 1983 ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό για τον δεύτερο αγώνα για τη φάση των “16” του κυπέλλου Ελλάδος.

Στον πρώτο αγώνα οι “πράσινοι” είχαν επικρατήσει στην έδρα τους με 1-0 (χάρη σε γκολ του Μαυρίδη).

Στο δεύτερο αγώνα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Ο Ολυμπιακός κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και καταφέρνει να προηγηθεί στο 58΄ με έξοχο σουτ του Βαγγέλη Κουσουλάκη. Ακολούθησαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες όμως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει εκ νέου στην κανονική διάρκεια του αγώνα και έτσι το ματς οδηγήθηκε στη παράταση.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης ο Νίκος Αναστόπουλος …πήρε το “όπλο” του και με ένα μοναδικό χατ-τρικ (94΄,115΄ και 120΄) έδωσε στη νίκη του Ολυμπιακού διαστάσεις θριάμβου και εξασφάλισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Ολυμπιακός: Σαργκάνης, Γούναρης, Βαμβακούλας, Στ. Παπαδόπουλος, Μίχος, Περσίας (106′ Ξανθόπουλος), Κουσουλάκης, Άλμπερτσεν, Αναστόπουλος, Μητρόπουλος, Ορφανός (70′ Λεμονής).

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Μπέριος, Κυράστας, Καψής, Καρούλιας, Λιβαθηνός (105’ Αναστασιάδης), Δημόπουλος, Ρότσα, Δοντάς, Μαυρίδης, Λα Λινγκ (80’ Χαραλαμπίδης).