Σαν Σήμερα (12/04) το 2000 ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 επί του Ηρακλή και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τετάρτη 12 Απριλίου 2000 ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τρείς στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προελαύνει στο βαθμολογικό πίνακα με μόλις ένα πόντο διαφορά από το δεύτερο Παναθηναϊκό. Λίγες μέρες πριν ο Αλμπέρτο Μπιγκόν αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού και τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Σε ένα παιχνίδι που οι “ερυθρόλευκοι” ήταν καλύτεροι και είχαν τρία δοκάρια με Χούτο (12΄), Μαυρογεννίδη (47΄) και Νινιάδη (83΄), κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο γκολ στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2΄ όταν ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο Ντε Σόουζα εξαπολύει ένα σουτ-κεραυνό, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Διλμπέρη.

Η νίκη αυτή αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος για τους “ερυθρόλευκους”.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (80΄ Καραπιάλης), Ανατολάκης, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Πασσαλής, Νινιάδης, Γιαννακόπουλος (43′ Λουτσιάνο), Τζόρτζεβιτς, Χούτος, Αλεξανδρής (74΄ Γκόγκιτς).

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δηλμπέρης, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Σέμος, Στολτίδης, Κυριαζής, Βελής, Σέμπουε (90′ Κασίμπα), Κωνσταντίνου, Χάγκαν (85′ Μπεκιάρης), Κεμπάτζε (60′ Ντεμπά).