Σαν Σήμερα το 1997 ακριβώς δέκα χρονιά μετά τα πέτρινα χρόνια έλαβαν τέλος και ξεκινάει μία κυριαρχία, μία δυναστεία στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό...

Μία άκρως σημαντική ημέρα η σημερινή είναι η  25η Μαΐου, την οποία δεν θα ξεχάσει ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του! Συγκεκριμένα, σαν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» σήκωσαν το πρωτάθλημα το 1997! Μία μέρα που βάζει τέλος σε μία πικρή δεκαετία χωρίς πρωτάθλημα, για να βάλει τέλος στα πέτρινα χρόνια.

Ένα πρωτάθλημα το οποίο έβαλε τέλος στα «πέτρινα» χρόνια που είχε ο Ολυμπιακός και πανηγύρισε τον τίτλο μετά από 10 χρόνια! Ήταν η σεζόν με την οποία ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το ρεκόρ των 7 σερί κατακτήσεων του τίτλου, δείχνοντας ότι επέστρεψε ύστερα από τα «πέτρινα» χρόνια που έζησε.

Η φιέστα είχε γίνει στο παλιό Καραϊσκάκη, στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Καβαλά. Ματς το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 6-0 χάρη στα γκολ των Γιαννακόπουλου (2′, 87′ και 90+2′), Αλεξανδρή (13′ και 41′) και αυτογκόλ (39′).

Φυσικά με το που ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση χιλιάδες κόσμου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Βέβαια και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε διακοπή, εξαιτίας εισβολής οπαδών για να πανηγυρίσουν πρόωρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Γεωργάτος, Καραταΐδης, Ανατολάκης (84′ Αμανατίδης), Νταμπίζας, Πασσαλής, Σαμπανάτζοβιτς (84′ Κακλαμάνος), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής (88′ Σφακιανάκης), Γκόγκιτς, Τζόρτζεβιτς.

Δείτε Βίντεο:

Δείτε Φωτογραφίες: