Ο Ολυμπιακός με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει γιγαντωθεί. Σαν σήμερα ο ηγέτης μας, ήρθε στον Ολυμπιακό μας...

Ήταν 18 Ιουνίου του 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, έπαιρνε στα χέρια του το τιμόνι του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας, του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία της Ελλάδας, αλλά και του συλλόγου, καθώς ήταν καταχρεωμένος.

Από εκείνη τη μέρα πέρασαν δέκα χρόνια, γεμάτα επιτυχίες, καταξίωση, ευρωπαϊκή και όχι μόνο αναγνώριση, κοινωνική προσφορά και έργο, πάντα με σεβασμό στις αρχές και τα ιδεώδη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

Τίτλοι, μεγάλες προσωπικότητες και παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο, μα πάνω απ΄ όλα σκληρή δουλειά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, που δεδομένα φέρνει αποτελέσματα και διακρίσεις.

Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς, συνοψίζοντας τις επιτυχίες του ΘΡΥΛΟΥ σε όλα τα επίπεδα, στα δέκα χρόνια της διαδρομής του ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απογειώθηκε. Επτά τίτλοι Πρωταθλητή σε εννιά χρόνια και μάλιστα συνεχόμενοι, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ που έχει πετύχει ξανά ο ΘΡΥΛΟΣ, την επταετία 1997-2003. Τρεις κατακτήσεις Κυπέλλου Ελλάδας σε αυτό το διάστημα, που ταυτόχρονα έκαναν απόλυτα επιτυχημένες τις σεζόν, με την ταυτόχρονη κατάκτηση του νταμπλ. Την περίοδο 2012/13, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ «έραψε» στη δοξασμένη του φανέλα το τέταρτο αστέρι, φτάνοντας τις 40 κατακτήσεις Πρωταθλήματος, και βάζοντας πλώρη για το πέμπτο, αριθμώντας αυτή τη στιγμή 45 τίτλους Πρωταθλητή.

Απογειώνοντας το ευρωπαϊκό status του, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του. Στα χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη, για πρώτη φορά η μεγάλη ομάδα του ΠΕΙΡΑΙΑ ανέβηκε στην 30η θέση (και ακόμα συνεχίζει…), στο ranking των ομάδων της UEFA, επίδοση που αποτελεί την καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Επίτευγμα που ήρθε μέσα από ιστορικές επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο. Μεγάλες νίκες κόντρα σε αντιπάλους-μύθους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Άντερλεχτ, Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ και Μίλαν, είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που υποκλίθηκαν στο Καραϊσκάκη, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει το θρίαμβο με 0-3 επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, τα μεγάλα «διπλά» επί γαλλικού εδάφους κόντρα στις πρωταθλήτριες Γαλλίας, Μαρσέιγ και Μονπελιέ, στο Ζάγκρεμπ επί της Ντιναμό, στην παγωμένη Μόσχα επί της Ρούμπιν, στην Τουρκία επί της Οζμάνλισπορ που σήμανε την πρόκριση στους «16» του Εuropa League, αλλά και τη «μαγική» βραδιά στο Λονδίνο με τη νίκη 2-3 επί της Άρσεναλ… Ή ακόμα τη βραδιά που ο Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα του «δικού μας» Ερνέστο Βαλβέρδε, σταμάτησαν πάνω στη μεγάλη εμφάνιση του ΘΡΥΛΟΥ μπροστά στον κόσμο του.

Δεν ήταν μόνο αυτά! Έχει και συνέχεια. Η χρονιά 2017/2018 ξεχάστηκε πολύ γρήγορα. Την αμέσως επόμενη χρονιά έφερε στο τιμόνι ΤΟΝ El Professor, Πέδρο Μαρτίνς. Την πρώτη χρονιά διεκδίκησε το πρωτάθλημα, το οποίο μας το έκλεψαν με τις γνωστές Πρέσπες σε όλους μας, ενώ στην Ευρώπη κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ πρόκριση επί της Μίλαν με 3-1 μέσα στον ΝΑΟ μας, «Γ. Καραϊσκάκης».

Φέτος η κατάκτηση τυ τίτλου μαθηματικά δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά με το +17 δεν χάνεται με τίποτα, ενώ ακόμα δεν έχει ξεχαστεί και η πολύ μεγάλη πρόκριση επί της Άρσεναλ στο ΕΠΟΣ του Λονδίνου για να βρεθούμε τώρα να είμαστε με την Γουλβς σε μάχη για την είσοδο της 8άδας.

Ο ηγέτης μας, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια δεκαετία μετά είναι εδώ έτοιμος να συνεχίσει να σας γλεντάει…