Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα από τον θάνατο του 22χρονου ποδοσφαιριστή που εντελώς ξαφνικά, ενώ δούλευε με τον πατέρα του, έσβησε και έπεσε στο έδαφος.

Ο 22χρονος πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία σκορπώντας τον θρήνο στην οικογένειά του, η οποία με μια γενναία απόφαση δώρισε τα όργανά του χαρίζοντας ζωή σε ασθενείς.

Μεταμοσχεύονται καρδιά, ήπαρ & νεφροί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καρδιά του 22χρονου έχει μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι νεφροί στο Λαϊκό νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

«Είμαστε σε διαδικασία μεταμόσχευσης κι ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ο λήπτης μας είναι ένας νέος ασθενής που φέρει συσκευή μηχανική υποστήριξης, αυτό που λέμε τεχνητή καρδιά και ήταν επιτακτική ανάγκη για τον συγκεκριμένο ασθενή», ανέφερε ο Σταμάτης Αδαμόπουλος, διευθυντής μονάδας μεταμοσχεύσεων καρδιάς στο Ωνάσειο.

«Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε τη διασταύρωση και τη συμβατότητα από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και αμέσως η διαδικασία θα εξελιχθεί ολονύχτια και οι δύο νεφροί θα δοθούν σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους», είπε ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, το ήπαρ του νεαρού ποδοσφαιριστή από την Πάτρα έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και αμέσως ξεκίνησε η μεταμόσχευση σε  62χρονο ασθενή.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους. Η θαρραλέα απόφαση των γονιών της Έμμας στη Θεσσαλονίκη να δωρίσουν τα όργανά της φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο αφού δεκάδες πολίτες δήλωσαν υποψήφιοι δωρητές οργάνων.