Στο πένθος έχει βυθιστεί η Πάτρα από τον θάνατο του 22χρονου ποδοσφαιριστή που εντελώς ξαφνικά, ενώ δούλευε με τον πατέρα του, έσβησε και έπεσε στο έδαφος.

Ο 22χρονος πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία σκορπώντας τον θρήνο στην οικογένειά του, η οποία με μια γενναία απόφαση δώρισε τα όργανά του χαρίζοντας ζωή σε ασθενείς.

Μεταμοσχεύονται καρδιά, ήπαρ & νεφροί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καρδιά του 22χρονου έχει μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι νεφροί στο Λαϊκό νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

«Είμαστε σε διαδικασία μεταμόσχευσης κι ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Ο λήπτης μας είναι ένας νέος ασθενής που φέρει συσκευή μηχανική υποστήριξης, αυτό που λέμε τεχνητή καρδιά και ήταν επιτακτική ανάγκη για τον συγκεκριμένο ασθενή», ανέφερε ο Σταμάτης Αδαμόπουλος, διευθυντής μονάδας μεταμοσχεύσεων καρδιάς στο Ωνάσειο.

«Είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε τη διασταύρωση και τη συμβατότητα από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και αμέσως η διαδικασία θα εξελιχθεί ολονύχτια και οι δύο νεφροί θα δοθούν σε δύο διαφορετικούς ανθρώπους», είπε ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο Λαϊκό νοσοκομείο.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, το ήπαρ του νεαρού ποδοσφαιριστή από την Πάτρα έφτασε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και αμέσως ξεκίνησε η μεταμόσχευση σε  62χρονο ασθενή.

Αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους. Η θαρραλέα απόφαση των γονιών της Έμμας στη Θεσσαλονίκη να δωρίσουν τα όργανά της φαίνεται πως άνοιξε τον δρόμο αφού δεκάδες πολίτες δήλωσαν υποψήφιοι δωρητές οργάνων.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24