Τι πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες.

Ο γυναικείος κόλπος αποτελεί ίσως το πιο ενδιαφέρον μέρος του γυναικείου σώματος και υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες τις οποίες δεν γνωρίζουμε αν και θα έπρεπε για το υπέροχο αυτό ζωτικό όργανο.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης και πολλοί αστικοί μύθοι για τον κόλπο αλλά και τεράστια παραπληροφόρηση σχετικά με αυτό το κομμάτι της ανθρώπινης ανατομίας. Αν και περίπου ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει κόλπο και το άλλο 50% θα έρθει σε επαφή με έναν κόλπο σε κάποιες φάσεις της ζωής του, παρόλα αυτά η πλειοψηφία δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα ούτε για τον κόλπο, ούτε όμως και για το αιδοίο ή την κλειτορίδα.

Ακριβώς από κάτω, θα βρείτε 18 εντυπωσιακές πληροφορίες για το γυναικείο κόλπο τις οποίες θα έπρεπε να γνωρίζουν οι πάντες:

H λέξη “αιδοίο” είναι μία από τις λέξεις τις οποίες κακομεταχειριζόμαστε πολύ συχνά σε όλες τις γλώσσες λόγω άγνοιας. Συχνά αναφερόμαστε στο αιδοίο (το οποίο περιλαμβάνει τα μεγάλα και τα μικρά χείλη και το εξωτερικό τμήμα της κλειτορίδας) καθώς και στον κολπικό σωλήνα με τον γενικό όρο “κόλπος”. Ο κόλπος αναφέρεται μόνο στον κολπικό σωλήνα και όχι σε ολόκληρο το αιδοίο.
Ο κολπικός σωλήνας έχει μήκος που κυμαίνεται μεταξύ 9,5 και 12,5 εκατοστών.
Η κλειτορίδα έχει εξωτερικό μήκος από 0,5 έως 2 εκατοστά και στρογγυλό σχήμα. Το εσωτερικό μέρος της κλειτορίδας αποτελείται από βολβοειδείς εσωτερικές προεκτάσεις και φτερά σε κάθε πλευρά.
Δύο στους τρεις γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να επιτύχουν οργασμό, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να έχουν οργασμό μόνο με διεισδυτικό σεξ.
Όλοι οι οργασμοί βασίζονται στην κλειτορίδα. Ακόμη και το σημείο G συνδέεται με την κλειτορίδα. Το σημείο G είναι η κορυφή της εσωτερικής κλειτορίδας.-Η κλειτορίδα περιέχει πάνω από 8. 000 νευρικές απολήξεις και αποτελείται από ομόλογο στυτικό ιστό παρόμοιο με αυτόν του πέους. Το πέος περιέχει μόνο 4. 000 νευρικές απολήξεις.
Τα μικρά και τα μεγάλα χείλη θα αρχίσουν να συρρικνώνονται με την ηλικία.
Οι γυναίκες είναι ικανές να διεγείρονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, καταλήγοντας σε υγρά όνειρα, όπως ακριβώς και οι άνδρες.
Το κολπικό κανάλι μπορεί να επεκταθεί στο 200% του κανονικού του μεγέθους όταν διεγείρεται. Η κλειτορίδα διευρύνεται και τα μικρά και μεγάλα χείλη διογκώνονται και αποκτούν μια πιο σκούρα απόχρωση του ροζ ή του κόκκινου.
Δεν μπορείτε να χάσετε κάτι μέσα στον κόλπο, καθώς πρόκειται για ένα σταθερό, μάλλον ρηχό κανάλι. Έτσι, ένα ταμπόν, ένας δονητής,οτιδήποτε τελοσπάντων προορίζεται για διείσδυση μέσα σε ένα γυναικείο κόλπο, δεν μπορεί ποτέ να χαθεί εκεί μέσα. Μπορεί να φτάσει λίγο πιο βαθιά μέχρι τον τράχηλο της μήτρας αλλά και πάλι είναι ανακτήσιμο.
Ο κόλπος είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο όργανο. Δεν πρέπει ποτέ να πλένεται με σαπούνι. Αυτό μπορεί να διαταράξει την ισορροπία του pH του, οδηγώντας σε μόλυνση.
Οι κολπικές εκκρίσεις είναι απολύτως φυσιολογικές και ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Το φυσιολογικό έκκριμα είναι συνήθως πολύ ανοιχτό γκρι ή διαυγές.
Δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση το πολύ σεξ να κάνει τον κόλπο “πιο χαλαρό” Αυτό είναι ένας μύθος. Ο κόλπος μπορεί να τεντωθεί για να χωρέσει το κεφάλι του βρέφους και στη συνέχεια να επανέλθει στο κανονικό του μέγεθος. Το μόνο πράγμα που τον κάνει πιο χαλαρό είναι η αποδυνάμωση των μυών Kegel, η οποία συμβαίνει με την ηλικία αλλά και πάλι με ειδικές ασκήσεις επανέρχεται.
Οι τρίχες στο εφηβαίο προστατεύουν τον κόλπο από τα βακτήρια και λειτουργούν ως φραγμός έναντι της τριβής. Το ξύρισμα και η αποτρίχωση των ηβικών τριχών έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη πιθανότητα προσβολής από ΣΜΝ.
Επιπλέον, οι τρίχες του εφηβαίου εκκρίνουν φερομόνες, οι οποίες είναι αυτές που προσελκύουν τους ερωτικούς συντρόφους.
Τα προφυλακτικά δεν προστατεύουν 100% από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα μπορούν να κολλήσουν από την επαφή πέους με αιδοίο ή αιδοίου με αιδοίο.
Όλες οι γυναίκες διαθέτουν τον αδένα του Skene. Αυτός ο αδένας βρίσκεται κοντά στην ουρήθρα και το σημείο G. Όταν διεγείρεται, ο αδένας του Skene γεμίζει με ένα υγρό το οποίο μπορεί να αποβληθεί. Ορισμένες γυναίκες έχουν αυτή τη λειτουργικότητα, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία δεν την έχει. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα γιατί συμβαίνει αυτό, αλλά ορισμένες γυναίκες είναι σε θέση να προβάλλουν το υγρό (γυναικεία εκσπερμάτιση) και άλλες όχι. Η ορμητική γυναικεία εκσπερμάτιση που προκύπτει από αυτόν τον αδένα, ονομάζεται squirting.
Τα αιδοία και οι κόλποι δεν είναι ίδια. Τα αιδοία υπάρχουν σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα. Ο κάθε κόλπος είναι απόλυτα φυσιολογικός έτσι όπως είναι.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24