Δείτε τα όσα ανέφερε στο ρεπορτάζ του το MEGA.

Με λευκή ισοπαλία έληξε το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός νίκησε τον Ατρόμητο, ο Άρης επιβλήθηκε του ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΠΑΟΚ του Βόλου. Η επικράτηση του Παναιτωλικού οδήγησε στην απόλυση του προπονητή της Λαμίας, Τζανλούκα Φέστα.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ είχαν από ένα καλό ημίχρονο στο «Καραϊσκάκης», δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υπέστη θλάση στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού ποδιού και θα χάσει την προετοιμασία των Ερυθρόλευκων στην Ισπανία.

Την ισοπαλία στο Φάληρο εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, που νίκησε 2-0 τον Ατρόμητο και αύξησε τη διαφορά από τις δύο ομάδες. Ο Ιωαννίδης άνοιξε το σκορ στο 79’. Ο Μάγκνουσον με απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ σκόραρε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Έρλινγκμαρκ αποβλήθηκε στο 35’ με δεύτερη κίτρινη, με τους Περιστεριώτες να φωνάζουν για τις αποφάσεις του Μανούχου.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του Βόλου στην Τούμπα, με τον Ολιβέιρα να δίνει προβάδισμα στο 28’ με εκτέλεση πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα για το 2-0. Ο Αουγκούστο διαμόρφωσε το τελικό σκορ με νέα εκτέλεση πέναλτι στο 62’.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ξέσπασε ο Άρης, περνώντας με 4-0 από τους Ζωσιμάδες. Ο Φαμπιάνο πέτυχε το 1-0 με εκτέλεση πέναλτι. Ο Ενκουλού στο 79’ διπλασίασε τα τέρματα των «κιτρινόμαυρων», ο Εραμούσπε με αυτογκόλ ανέβασε το σκορ στο 3-0 και στις καθυστερήσεις, ο Λούις Πάλμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Ακολουθεί η διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ και ο δεύτερος γύρος θα αρχίσει στις 21 Δεκεμβρίου.