Ο Παπέ Αμπού Σισέ βρίσκεται στα πλάνα του Φρανκ Λάμπαρντ για την Έβερτον.

Σύμφωνα με Αγγλικές φήμες, ο Φρανκ Λάμπαρντ προπονητής της Έβερτον έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Παπέ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο ίδιος θα ήθελε να συνεργαστεί με τον Σενεγαλέζο αμυντικό, ο οποίος είχε πολύ καλή παρουσία στο Μουντιάλ του Κατάρ και η Εθνική του έφτασε ως τη φάση των «16» του θεσμού.

Χαρακτηριστικά, η ιστοσελίδα «footballfancast» ανέφερε πως ο Άγγλος προπονητής θα ήταν διατεθειμένος να χάσει τον σέντερ μπακ του, Γέρι Μίνα, για χάρη του Σισέ. Ένας Σισέ, ο οποίος έχει πετύχει 16 γκολ σε 145 ματς.

Ο μάνατζερ του Σενεγαλέζου παίκτη, Φεντερίκο Παστορέλο είχε δηλώσει προσφάτως τα εξής:

«Έχει παίξει σε ένα πολύ σημαντικό Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Είναι ένας αμυντικός που μπορώ να φανταστώ πολύ καλά στην Ιταλία. Είχαμε αρκετές καταστάσεις, ακόμη και μια συγκεκριμένη πρόταση από την Τορίνο την οποία απέρριψε ο Ολυμπιακός πέρυσι. Έχει παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχει τη δική του συμβολή. Και το συμβόλαιό του πρόκειται να λήξει. Αν δεν γίνει κάτι τον Ιανουάριο, κάτι που περιμένω, σίγουρα θα φύγει το καλοκαίρι. Οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού έχουν πέσει, καθώς το συμβόλαιό του λήγει. Είναι πολύ καλός παίκτης για να μην έχει ευκαιρία σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή η Αγγλία».