Ο Ολυμπιακός έδειξε ψυχή, το πάλεψε, προσπάθησε να προκριθεί, ο Πασχαλάκης έκανε ότι μπορούσε, αλλά ο Καμαρά τον «έκαψε» και οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από τον Παναθηναικό. Ισοπαλία (0-0) στη κανονική διάρκεια και πρόκριση για τους Πράσινους στα πέναλτι (6-7).

Τι να πει κανείς για την ψυχή του Θρύλου; Ο Ολυμπιακός τα έδωσε όλα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ισοπαλία (0-0) στη κανονική διάρκεια, αλλά και στη παράταση, και αποκλεισμός στα πέναλτι (6-7) από τον Παναθηναικό.

Σε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, στη διαδικασία των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια το ματς έμεινε στο 0-0, όπως και στην παράταση, ενώ στα πέναλτι ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση για τους «8» του θεσμού, με σκορ 6-7.

Στα πρώτα λεπτά του ματς ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη καλή στιγμή, όταν στο 13′ ο Μαντσίνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά και έδιωξε ο Πασχαλάκης.

Ανεβασμένος, αλλά…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των «πρασίνων». Στο 48′ ο Φορτούνης «γέμισε» από εκτέλεση φάουλ, ο Ντόη πήρε την κεφαλιά και έδιωξε από κοντά ο Λοντίγκιν. Στο 56′ ο Αλεξανδρόπουλος μετά από ατομική ενέργεια έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά μετά, 59′, ο Φορτούνης έκανε το σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή και έδιωξε ο Λοντίγκιν σε κόρνερ.

Νέο σουτ του Ολυμπιακού, στο 65′, από τον Μασούρα αυτήν τη φορά μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα πήγε άουτ. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 81′ με τον Σπόραρ, όμως ο Πασχαλάκης αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 86′ ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα στην αντίπαλη περιοχή, ο Μασούρας το σουτ στην κίνηση το οποίο όμως κατέληξε άουτ. Στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαντσίνι σούταρε μέσα από την περιοχή των «ερυθρόλευκων» και ο Πασχαλάκης έδιωξε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Μπήκε πιο φρέσκος…

Εκεί ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στο 99′ ο Ποντένσε σέντραρε από τ’ αριστερά, ο Γιόβετιτς έκανε την κεφαλιά και η μπάλα πήγε ελάχιστα άουτ. Στο 105′ ο Ποντένσε έκανε την πάσα στον Ορτέγκα, ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση από τ’ αριστερά, όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ποντένσε μετά από ωραία ατομική ενέργεια.

Η τελευταία φάση του ματς ήταν στο 120′, όταν ο Βρουσάι έκανε την μπαλιά στα πλάγια αριστερά για τον Μάρτινς, με τον Πορτογάλο να κάνει το σουτ και η μπάλα πήγε παράλληλα από την εστία.

Στα πέναλτι Πασχαλάκης και Λοντίγκιν απέκρουσαν από ένα, των Μλαντένοβιτς και Καρβάλιο αντίστοιχα, όμως ο Σένγκεφελντ έκανε το 6-7 και το επόμενο πέναλτι ο Καμαρά το έστειλε άουτ.

Ολυμπιακός | Η διαδικασία των πέναλτι

0-1 Αϊτόρ
1-1 Ροντινέι
1-2 Πέρεθ
2-2 Μάρτινς
2-3 Αράο
3-3 Γιόβετιτς
3-4 Γιεντβάι
4-4 Ποντένσε
4-4 Απέκρουσε ο Πασχαλάκης το πέναλτι του Μλαντένοβιτς
4-4 Ο Λοντίγκιν απέκρουσε το πέναλτι του Καρβάλιο
4-5 Κώτσιρας
5-5 Βρουσάι
5-6 Βαγιαννίδης
6-6 Ορτέγκα
6-7 Σένγκεφελντ
6-7 Καμαρά άουτ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κ. Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Ντόη, Μπιανκόν (116′ Ιμπόρα), Ροντινέι, Καμαρά, Έσε (100′ Καρβάλιο), Αλεξανδρόπουλος (63′ Ποντένσε), Μασούρας (91′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (116′ Βρουσάι), Ναβάρο (106′ Μάρτινς).

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γιεντβάι, Χουάνκαρ (96′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67′ Πέρεθ), Βέρμπιτς (98′ Αϊτόρ), Μαντσίνι (105+2′ Σένγκεφελντ), Μπερνάρντ (67′ Ζέκα), Σπόραρ (105+2′ Ακαϊντίν).