Ο Μαροκινός στράικερ του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί ισοφάρισε την επίδοση του Σισέ, ενώ στον τελικό Κυπέλλου μπορεί να τον ξεπεράσει.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πέτυχε δύο τέρματα επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός απέδρασε με το εμφατικό «διπλό» επί του ΠΕΛΑΤΗ με 1-4! Ο Μαροκινός έφτασε τα 28 γκολ φέτος. Ενώ επιπλέον, σε ηλικία 34 ετών, τριών μηνών και 13 ημερών ξεπέρασε την περσινή εκπληκτική του επίδοση, τα 27 γκολ!

Σε 99 ματς με τον Ολυμπιακό σε δύο χρόνια, έχει πετύχει 55 γκολ. Ο προηγούμενος που πέτυχε τέτοια νούμερα, ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος τη διετία 2009-11 πέτυχε 55 γκολ! Ενώ, αν σκοράρει στον τελικό ο Ελ Αραμπί, θα τον ξεπεράσει.

Ολυμπιακός: Τιμώρησε ξανά τον ΠΕΛΑΤΗ ο Ελ Αραμπί!

Βέβαια, ο Σισέ πέτυχε αυτά τα γκολ σε 89 ματς, ενώ ο Ελ Αραμπί σε 99. Όμως, τα 6 από τα 10 ματς του Μαροκινού είναι στην Ευρώπη. Ο Ελ Αραμπί έπαιξε επίσης έξι παραπάνω ματς πρωταθλήματος, με τον Σισέ να έχει 2 περισσότερα στο Κύπελλο.

Ο Σισέ συνήθιζε να εκτελεί τα πέναλτι στον ΠΑΟ, γι’ αυτό και από τα 55, τα 10 ήταν από την άσπρη βούλα (εκτελώντας συνολικά 13). Ο Ελ Αραμπί έχει εκτελέσει 5, έχοντας βάλει τα 4. Επιπλέον, οι δύο στράικερ έχουν και μια άλλη «κόντρα». Για τις ασίστ, με τον Σισέ να έχει 16 στη διετία και τον Ελ Αραμπί 15 ασίστ.

Το εντυπωσιακό είναι και η ηλικία. Ο Σισέ έπαιξε στους «πράσινους» από τα 29 έως τα 31, ενώ ο Αραμπί ήρθε στα 32, πλέον είναι 34 και τη νέα σεζόν θα είναι 35.